ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2014/15 – 21. kolo soutěže

V Rokycanech mohou slavit. Po výhře nad Sokolem Husovice 6:2 vybojovaly kolo před koncem soutěže SKK Rokycany první mistrovský titul. Vynikající výkony ve Vrchlabí. Domácí zdolali Klokany ze Stříbra 7:1 a na poražené kuželky 3739–3700. Předposlední kolo soutěže rozhodlo i o tom, že nejvyšší soutěž opouští Sokol Kolín a Centropen Dačice.

Předposlední kolo soutěže rozhodlo o umístění na klíčových postech. Mistrovský titul vybojovali poprvé v historii hráči SKK Rokycan. Na druhé Husovice mají před posledním kolem náskok dvou bodů a 28 setových bodů do plusu. O této skutečnosti rozhodlo jejich vzájemné utkání v tomto kole, ve kterém domácí Rokycany zvítězily 6:2. Vyrovnané utkání pro sebe rozhodli domácí až v závěrečné části. V zápase padlo pět šestistovek. Nejlepší byl domácí Michal Pytlík 637. Z družstva Husovic zahrál nejlépe Zdeněk Vymazal 634 kuželek. Třetí místo získá s největší pravděpodobností HKK Olomouc. Slavoj Praha má na umístění na třetím místě jen teoretickou naději z říše snů. Ztrácí dva body a na skóre ztrácí 12 bodů.

Předposlední kolo rozhodlo rovněž o tom, že soutěž opouští Sokol Kolín a Centropen Dačice. Červený Kostelec – SKK Náchod doma nezaváhal. Porazil hladce TJ Valašské Meziříčí a vymanil se definitivně z pásma družstev ohrožených sestupem. V předposledním kole zvítězila venku pouze HKK Olomouc v důležitém utkání o umístění na třetím místě v Praze nad Slavojem Praha. Domácím hráčům se v utkání nedařilo a po prohře 7:1 jim na zisk bronzové příčky zůstala jen malá naděje v teoretické rovině. Oba celky, které nejvyšší soutěž opouštějí, hrály doma a s domácím publikem se rozloučily vítězstvími. Sokol Kolín v předehrávce 21. kola přehrál po svém druhém nejlepším domácím výkonu Sokol Luhačovice a hráči Centropenu Dačice přehráli Moravskou Slávii Brno. Obě tyto výhry již nemají žádný vliv na to, že oba celky zůstanou i po posledním kole na sestupových postech a nejvyšší soutěž opouštějí.

Ve Vrchlabí to v tomto kole padalo. Hráči obou týmu pokořili deset šestistovek a oba týmy zdolaly v celkovém součtu hranici 3700 poražených kuželek. To se zatím v ligové soutěži žádným týmům nepodařilo. Zajímavý je i pohled na celkový výsledek. Domácí zvítězili 7:1, když na kuželky to dopadlo 3739–3700. Oběma hráčům, kterým se šestistovku nepodařilo překonat, chybělo málo. Domácí Zdeněk Říha skončil na 598 kuželkách a Vlastimil Zeman ml. z hostujícího celku porazil 594 kuželek. Na nejlepší výkony dosáhli Jiří Bartoníček z domácího celku 644 a Lukáš Doubrava z hostujícího celku 639.

Celkově v tomto kole padlo 18 šestistovek. V pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů jsou stále tři hráči, kteří drží průměr vyšší jak šest set a poslední kolo na tom již nic nezmění. Družstva, jejichž hráči drží medailové příčky, hrají poslední kolo doma a tak ani pořadí již pravděpodobně nedozná žádných změn. Před posledním kolem vede pořadí Martin Vaněk z HKK Olomouc (611,2) před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice (610,5) a Michalem Markusem ze Sokola Luhačovice (600,3). Čtvrtý Jiří Axman ze Sokola Husovice má průměr 598. Pořadí hráčů dle získaných bodů pro družstvo rovněž nedoznalo změn.  Nadále vede s náskokem bodu Radek Havran z HKK Olomouc. Druhou a třetí příčku drží se ztrátou bodů Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice a Martin Vaněk z HKK Olomouc. 

Datum: 29. 3. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa