ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 11. kolo soutěže

Spartak Přerov i pražská Slavie s plným bodovým ziskem.

Poslední kolo první části soutěže nepřálo celkům z dolní poloviny tabulky. Bodovaly pouze hráčky KK Blanska, které zvítězily v Jičíně na drahách posledního celku tabulky. Všechna družstva umístěná na medailových postech brala body. Čelo tabulky nedoznalo změn. S náskokem jednoho bodu na Slavii Praha a TJ Valašské Meziříčí vede Spartak Přerov. Pořadí i nadále vedou hráčky Spartaku Přerov s náskokem jednoho bodu na Slavii Praha a TJ Valašské Meziříčí.

V tomto kole měly navrch opět hostující celky. Zvítězily ve čtyřech utkáních. TJ Valašské Meziříčí přehrálo Lokomotivu Českou Třebovou, když domácí hráčky držely s hostujícím celkem krok pouze v úvodu utkání. Střed utkání ovládly hostující hráčky Lucie Šťastná s Natálii Topičovou. Obě porazily shodně 590 kuželek a svoje duely jasně vyhrály. V závěru zápasu nepodala v domácích barvách očekávaný výkon Ludmila Johnová a toho hostující hráčky náležitě využily k zisku obou bodů. KK Blansko se představilo v Jičíně a po dobrém výkonu nedalo domácímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Konstruktiva Praha hostila Sokol Duchcov a opět nepodala oslnivý výkon. V úvodu utkání domácí hráčky hodně ztratily a do konce utkání se z toho proti dobře hrajícím soupeřkám nevzpamatovaly. Hráčky vedoucího celku tabulky se představily v tomto kole v Náchodě. Domácím hráčkám nedaly žádnou šanci na případný úspěch a zcela jasně vyhrály 7:1 o 121 kuželek. Na domácí dráze vyhrály v tomto kole hráčky KK Zábřeh, které měly za soupeře KC Zlín. Zlínské hráčky držely se svými soupeřkami krok a stále držely naději na případný úspěch. Závěr nakonec domácí hráčky ustály a braly oba body. Slavie Praha v domácím prostředí hostila Sokol Husovice, družstvo z konce tabulky, a postavení družstev v tabulce odpovídal i průběh zápasu. Slavie zahrála nejlepší domácí výkon sezóny, a tak se nemůže nikdo divit, že hostující celek si odváží kanára po prohře 8:0. Husovice zahrály v Praze hodně špatně. O tom hovoří i to, že nejlepší výkon husovických hráček byl 541 poražených kuželek, když se k tomu přidají i dva výkony pod pět set, nemohlo ani utkání nijak jinak dopadnout.

Pořadí jednotlivkyň i nadále vede Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí. Po výkonu 592 v České Třebové si zlepšila průměr o cca tři kuželky. Na druhé místo poskočila z pátého Markéta Jandíková TJ Valašské Meziříčí. Ta vylepšila průměr o cca pět kuželek. Třetí místo drží Jitka Killarová z KK Zábřeh. Pořadí jednotlivkyň i nadále vede se 100% úspěšností Jana Račková ze Slavie Praha. V jedenácti odehraných utkáních zatím nepoznala hořkost porážky.

Datum: 30. 11. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa