ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 10. kolo soutěže

Překvapivé vítězství KK Zábřeh v Přerově.

Dvě výhry hostujících celků, jedna remíza a tři výhry domácích to je bilance desátého kola soutěže. Z hostujících celků bodoval překvapivě KK Zábřeh v Přerově. Domácí hráčky měly dobrý vstup do utkání. Zvrat přišel ve střední části zápasu, kde hlavně na poslední dráze domácí hráčky ztratily. V závěru pečetila výhru KK Zábřeh výborným výkonem Lenka Horňáková. Druhou výhru hostujícího celku v tomto kole uhrály hráčky Slavie Praha ve Zlíně. Remízu uhrála Konstruktiva Praha v Husovicích. Pro hostující celek je to již druhá v tomto týdnu. Ve čtvrteční dohrávce pátého kola remizoval se Slavii Praha. TJ Valašské Meziříčí vybojovalo povinné body v domácím prostředí s SKK Náchodem. Hostující celek bojoval, ale ztráta v celkově poražených kuželkách hovořila ve prospěch domácího celku. Sokol Duchcov převálcoval špatně hrající SKK Jičín. Hostující celek zahrál hodně špatně a odváží si kanára zcela po zásluze. S nejlepším výkonem 530 to ani jinak dopadnout nemohlo. Blansko vybojovalo doma dva body, ale nemuselo to tak dopadnout. Hráčky Lokomotivy Česká Třebová ve druhé části smazaly náskok domácích a bojovaly o zisk bodu. Závěrečná dráha sedla domácí hráčce Heleně Daňkové, která výkonem 175 vzala hráčkám hostujícího celku naději na případný úspěch. Celkově porazila 601 kuželek a to byl nejlepší výkon utkání i desátého kola.

Tabulku vedou po tomto kole i přes zaváhání v domácím prostředí hráčky Spartaku Přerov s jednobodovým náskokem na Slavii Praha. Na třetí místo se posunuly hráčky TJ Valašského Meziříčí. Na konci tabulky ke změnám po tomto kole nedošlo. Poslední SKK Jičín a předposlední Lokomotiva Česká Třebová získaly pět bodů a na desátý celek v pořadí Sokol Husovice ztrácejí dva body.

Šestistovka padla v tomto kole jediná. Zasloužila se o ni hráčka KK Blansko Helena Daňková výkonem 601 poražených kuželek. Hodně blízko měla Lenka Horňáková z KK Zábřeh v Přerově. Do šestistovky ji chyběly dvě kuželky. Pořadí jednotlivkyň i nadále vede Natálie Topičová z TJ Valašského Meziříčí (568,1) před Jitkou Killarovou z KK Zábřeh (563,4) a Petrou Najmanovou z Konstruktivy Praha (563,0). Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede i po tomto kole stále se 100% úspěšností Jana Račková ze Slavie Praha. Jednu prohru mají na svém kontě druhá Vendula Šebková z TJ Valašského Meziříčí a třetí v pořadí Gabriela Helisová ze Spartaku Přerov.

Datum: 23. 11. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa