ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 15. kolo soutěže

Po výhře nad TJ Valašským Meziříčím má Slávia Praha na čele tabulky opět náskok dvou bodů. Na druhou příčku se posunulo po domácí výhře KK Blansko.

Hostující celky mají v patnáctém kole na svém kontě jednu výhru a jednu remízu. O výhru se zasloužily hráčky Sokola Husovice v důležitém utkání v Jičíně. Remízu si připsaly na svoje konto hráčky KK Zábřeh v Náchodě. Nejdůležitější utkání se hrálo v Praze, kde Slavia Praha hostila druhý celek v pořadí TJ Valašské Meziříčí. Domácí celek si po těsné výhře připsal oba body a vede tabulku s náskokem dvou bodů. Na druhou příčku se posunulo výborně hrající KK Blansko, které doma nadělilo kanára Přerovu a dostává se po nevýrazných výkonech vedoucích celků do hry o titul. Na konci tabulky došlo ke střídání postů. Oslabený SKK Jičín po prohře doma klesl na předposlední příčku. Sokol Husovice vynesla výhra na desátou příčku.

V tomto kole padly dvě šestistovky. O obě se zasloužily hráčky KK Blansko na domácí kuželně. Zdeňka Ševčíková porazila 610 a Zuzana Musilová 605 kuželek. Pořadí jednotlivkyň i po tomto kole vede Naďa Dobešová ze Slavie Praha před Alenou Kanterovou z TJ Valašského Meziříčí. Na třetím místě vystřídala Natálii Topičovou, které se v Praze nedařilo, hráčka Sokola Duchcov Markéta Hofmanová. V čele pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů se drží se shodným ziskem bodů Zdeňka Ševčíková z KK Blansko s Bohdanou Jankových z KC Zlín s úspěšností 87 %. Obě mají i shodný počet získaných pomocných bodů.

Magnetem kola bylo utkání na pražském Žižkově, kde vedoucí celek tabulky hostil druhého v pořadí TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky využily zaváhání hostujícího celku hned v úvodu utkání. Zásluhou výhry Nadi Dobešové si vytvořily náskok, který jim vystačil až do konce utkání. V dalším průběhu získaly hostující hráčky tři vítězství. Na další již nedosáhly, a tak oba body i vedení v tabulce zůstalo doma.

KK Blansko hostilo Spartak Přerov a nedalo slabě hrajícímu hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Nepovolilo hráčkám Přerova zisk žádného bodu a vyprovodilo je z kuželny s kanárem ve zlaté kleci po prohře 8:0. Ozdobou utkání byly dvě šestistovky v podání domácích hráček Zdeňky Ševčíkové a Zuzany Musilové.

Pražská Konstruktiva vybojovala v domácím utkání proti Sokolu Duchcov cenné dva body po těsné výhře 5:3, kde rozhodovaly ve prospěch domácích dvě kuželky, o které nahrála Konstruktiva víc jak jejich soupeřky. V průměrném utkání dosáhla nejlepšího výkonu hostující Markéta Hofmanová, která porazila 567 kuželek. Díky tomuto výkonu se posunula na třetí příčku v pořadí jednotlivkyň.

Dramatické utkání se hrálo v Náchodě, kde domácí hráčky hostily KK Zábřeh. Úvod utkání vyzněl pro hostující celek. Ve střední části domácí srovnaly a vedly o 11 kuželek. Hned první dráha v závěru vývoj utkání úplně otočila. Jitka Killarová s Lenkou Horňákovou excelovaly. Hlavně Jitka Killarová excelentní úvodní dráhou, kde porazila 170 kuželek (92, 78), vzala vítr z plachet domácího týmu. Ten sice na dalších dráhách ubíral z náskoku hostujícího celku, ale 47 kuželek bylo nad jejich síly.

Poslední celek tabulky Sokol Spořice hostil KC Zlín. V dramatickém, hodně vyrovnaném utkání se ze zisku bodů nakonec radovaly domácí hráčky, které tak nadále žijí v naději na záchranu. Zlín měl ještě dráhu před koncem naději na zisk obou bodů, když vedl o 26 kuželek. Díky případné výhře by držel těsný kontakt s medailovými pozicemi v tabulce. Nestalo se. Zlínské hráčky závěr nezvládly. Náskok promrhaly již v plných a v dorážce se nevzpamatovaly. Oba body tak zůstaly na kontě Sokola Spořice.

Oslabený SKK Jičín hostil svého největšího rivala v tabulce Sokol Husovice. Ten byl před tímto kolem v tabulce předposlední s jednobodovou ztrátou na své soupeřky. Hostující celek vsadil vše do nástupu. Husovice vyhrály úvod utkání jasně 2:0 při náskoku 93 kuželek. Třetí bod přidala ve střední části Lucie Oriňáková, když výkonem 598 převálcovala svoji soupeřku. Před závěrem měly Husovice nahráno 153 kuželek a bylo v podstatě rozhodnuto. V závěru získaly domácí hráčky oba body, ale ty jen korigovaly pro ně nepříznivý výsledek. 

Datum: 9. 2. 2014 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa