ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: 3. předkolo a los nadstavby

Pro-Tec Cup, Pohár ČKA je připraven v kategorii mužů vstoupit do své finálové části. V ní se v prvním kole utká 16 nasazených družstev se šestnácti družstvy postoupivšími z části základní.

Nejpočetnější zastoupení má Jihomoravský kraj, celkem 5 družstev. Ke třem nasazeným přibyly dvě ze základní části. Čtyřikrát je zastoupen Ústecký kraj (2+2). Po třech zástupcích má Jihočeský (1+2), Královéhradecký (2+1), Plzeňský (1+2) a Středočeský (2+1) kraj. Po dvou zástupcích má Pardubický, Olomoucký, Moravskoslezský, Zlínský kraj a Vysočina. Jednoho zástupce má Praha. Bez finálového zastoupení je kraj Karlovarský. Liberecký kraj tradičně nikoho do soutěže nepřihlásil.

Bez problémů postoupila z posledního kola základní části TJ Blatná, KC Zlín, KK Hvězda Trnovany, Sokol Benešov, KK Konstruktiva Praha A, TJ Lokomotiva Česká Třebová, SK Škoda VS Plzeň, TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – Hylváty a KK Moravská Slávia Brno B, když tato družstva dokázala vyhrát obě utkání. I když u posledních dvou jmenovaných to zas až tak jednoduché nebylo. U Hylvát o tom svědčí komentář přímo z dějiště odvety, který je umístěn ve výsledkové listině. Moravská Slávia B sice vyhrála obě utkání, ale na více drahách byla úspěšnější Olomouc B.

Zajímavý duel s nezvyklým výsledkem se odehrál mezi TJ Krnov a TJ Valašské Meziříčí B. Družstva si vyměnila „kanáry“ (obě utkání vyhrála domácí družstva 6:0 a nutno říci, že vcelku s přehledem).

SKK Jičín A sice prohrál v Kosmonosích s domácí Akumou 2:4, v odvetě byl ale jednoznačně lepším družstvem a postup si nenechal uniknout.

Od SKK Rokycany B se po remíze v Českém Krumlově s Vltavanem Loučovice postup očekával. Předpoklad se potvrdil. Zdánlivě jasná výhra ale zase tak snadná nebyla. Není často k vidění vítězství 6:0 s rozdílem 24 kuželek.

Prohra KK Lokomotiva Tábor ve Kdyni s místním Sokolem 2,5:3,5, ale výhra na dráhy 9:7 dávala táborským skvělou šanci pro odvetu. Zatímco v domácím utkání byl strůjcem vítězství špičkový reprezentant Viktor Pytlík, v odvetě v Táboře jeho bod, který byl ze strany hostů jediný, k postupu nepomohl.

Sokol Bohumín uhrál v Olomouci proti domácímu „céčku“ HKK pro odvetu hratelný výsledek. To také bohumínští v odvetě potvrdili a poslali domů hosty s „kanárem“.

Celkem překvapivě prohrál VTŽ Chomutov v Lomnici s domácím „áčkem“ poměrně vysoko 1:5. Ani to však lomnickým v odvetě nestačilo na postup.

V minulém ročníku se Nové Město probojovalo přes ligové Rosice a Českou Třebovou až do osmifinále a mnoho nechybělo, aby v osmifinále vyřadilo i prvoligové Husovice. Letos jim už v posledním kole základní části vystavilo stopku Blansko A. To po remíze na Vysočině doma novoměstské jasně přehrálo.

1. kolo musí být sehráno do 9. března 2014.

Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy. 

Datum: 18. 1. 2014 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda