ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

31. ročník Memoriálu Bohumila Duse

Na kuželně v Kutné Hoře se odehrál v týdnu od 3. do 12. ledna 2014 již 31. ročník Memoriálu Bohumila Duse. Tento turnaj byl zařazen jako jeden ze série kvalifikačních turnajů mistrovství ČR dvojic 2013–2014 nesoucí jméno hlavního sponzora MČR dvojic – J&R Digital Cup.

Na kutnohorskou kuželnu zavítalo celkem 46 dvojic, aby bojovali o finálovou účast na letošním mistrovství ČR.

V mužské kategorii byli nejlepší Tomáš Bek a Aleš Košnar z druholigového oddílu KK SDS Sadská, kteří zvítězili výkonem 994 poražených kuželek, o pouhých 12 kuželek méně se na druhém místě umístili obhájci této soutěže z minulého roku Petr Hrubý a Stanislav Březina z KK Slavoj Praha a třetí místo obsadili prvoligoví hráči KK PSJ Jihlava Daniel Braun a Stanislav Partl za výkon 976 poražených kuželek. Na kutnohorské kuželkáře Vladimíra Holého a Václav Puflera zbyla nepopulární bramborová medaile, když dosáhli výkonu 959 kuželek.

V ženské kategorii zvítězily kolínské hráčky Michaela Moravcová a Zuzana Holcmanová výkonem 910 poražených kuželek, o sedm kuželek méně porazily Irini Sedláčková a Anna Sailerová z SK Žižkov Praha a třetí místo vybojovaly další hráčky TJ Sokol Kolín Zdeňka Dejdová a Magda Moravcová za 870 poražených kuželek. Nejlepší kutnohorské hráčky Jitka Bulíčková a Hana Barborová obsadily 5. příčku výkonem 859 kuželek.

Účast na tomto turnaji byla sice menší než v minulém ročníku, předvedené výkony byly ale daleko kvalitnější. Celkem 17 dvojic pokořilo hranici 900 kuželek a medailisté atakovali hranici 1000 kuželek. V hodnocení jednotlivců byl nejlepší Aleš Košnar z vítězné dvojice, když porazil 504 kuželek, druhé místo obsadil domácí hráč Vladimír Holý za výkon 497 poražených kuželek a o tři kuželky méně pak porazil jihlavský Stanislav Partl.

Podrobné výsledky najdete na www.kuzelkykh.webnode.cz, fotky z veškerých kuželkářských akcí kutnohorských kuželkářů jsou na kuzelkykh.zonerama.com. Pořadatelský oddíl připravil pro nejlepší dvojice věcné ceny.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tuto soutěž a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

Datum: 15. 1. 2014 | Sekce: Turnaje | Autor: Jiří Halfar