ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: 2. předkolo mužů

Druhé předkolo Pro-Tec Cupu v kategorii mužů, kolo které je nejpočetnější na zápasy, je minulostí. Nyní je před námi poslední dějství základní části, které už přestoupí hranice kraje. Šestnáct vítězů se stane soupeři šestnácti nasazeným týmům. Kterým, to se dozvíme až po skončení tohoto kola.

Vlivem nízkého počtu přihlášených družstev v kraji zahájí soutěž až ve třetím předkole Jiskra Ústí nad Orlicí - Hylváty A, Hvězda Trnovany, TJ Lomnice A a B.

S postupem do další části neměly problém družstva KK Konstruktiva Praha B, Lokomotivy Ústí nad Labem A, SKK Rokycany B, Lokomotivy Tábor, Sokola Kdyně, Sokola Benešov, Sokola Bohumín, TJ Blatná, VTŽ Chomutov a TJ Nové Město na Moravě.

Velké starosti neměla ani Lokomotiva Česká Třebová, když první utkání na kuželně v Ústí nad Orlicí vyhrála 5:1 a v domácí odvetě jenom kontrolovala náskok. KK Konstruktiva A vyhrála na kuželně soupeře 6:0, a tak si mohla dovolit i prohru v domácím prostředí, zvláště když oba domácí „načínáci“ vyhráli. Lokomotiva České Budějovice v domácím zápase jasně přehrávala Vltavan Loučovice, ale velmi kvalitní výkon hostujícího Josefa Sysla zajistil Loučovicím remízu. Loučovice v odvetě na své domácí kuželně v Českém Krumlově vyprovodily s „kanárem“. HKK Olomouc C překvapivě doma přehrál „béčko“ přerovského Spartaku a v odvetě už nezaváhal. Slovan Kamenice nad Lipou A porazil v obou celkem vyrovnaných utkáních TJ Třebíč B. TJ Valašské Meziříčí B prohrála v Otrokovicích hratelným výsledkem 2:4 (9:7) a v odvetě doma toho využila.

Ostatní utkání byla už víceméně vyrovnaná a dramatická.

Moravská Slavia B prohrála v Husovicích s B družstvem Sokola 1:5 a vyhlídky pro odvetu nebyly nic moc. Doma však soupeři nepustila ani bod a o postupujícím bylo rozhodnuto.

Sokol Újezd sv. Kříže přehrál doma Škodu Plzeň 5:1 a schylovalo se k velkému překvapení. Odvetu ale vítěz prvního utkání neustál. Určitou naději ještě vykřesal Miroslav Pivoňka, ale to bylo ze strany hostů vše.

Neobvyklá situace nastala v duelu SKK Ostrava A s TJ Krnov. Krnov vyhrál doma 5:1 a k odvetě nastoupil pouze se třemi hráči. I to stačilo k uhájení postupu.

Kosmonosy prohrály v Kolíně s tamním „béčkem“ 2:4, ale na dílčí body vyhrály 8,5:7,5 a takový výsledek dává často dost vysoké šance pro odvetu. To se také potvrdilo.

Asi jeden z nejdramatičtějších duelů tohoto kola se odehrál mezi SKK Jičín A a Startem Rychnov nad Kněžnou B. Jičín sice vyhrál oba duely 4:2, ale i tak o jeho postupu rozhodly pouhé dvě kuželky v odvetě.

Za překvapení se dá označit i vyřazení TJ Červený Kostelec A celkem SKPK Hradec Králové A. V úvodním utkání vyhrál Hradec 5:1. V odvetě dva kostelečtí hráči prohráli o 4 kuželky a v prvním utkání tomu bylo podobně.

Poděbrady uhrály v Tehovci remízu, což bylo pro odvetu velmi nadějné. Jenomže v Poděbradech dokázal Tehovec o 10 kuželek vyhrát a to znamenalo jeho postup.

O něco méně nervů než jičínské „áčko“ zažilo ve stejný den na domácí kuželně B družstvo SKK Jičín. Sice v prvním zápase v Hořicích podlehlo 2:4, ale v domácí odvetě bylo lepším družstvem.

Slovan Rosice A podlehl v Blansku domácímu B družstvu 0:6. Doma by potom asi pomohl jenom zázrak. Hned po úvodní rundě bylo jasné, že zázrak přijít nemůže.

Hráčům KK Blansko A nadělaly hodně vrásek Prušánky domácí výhrou v prvním utkání 5:1. Blansko tento výsledek ale nepoložil. Skvělý byl v odvetě Ondřej Němec dosavadním nejlepším výkonem soutěže.

3. předkolo musí být sehráno do 19. ledna 2014.

Výsledky utkání Pro-Tec Cupu – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 15. 12. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda