ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2013/14 – 10. kolo soutěže

Slavia Praha vede po 10. kole tabulku s náskokem tří bodů.

V sobotu se hrálo pět utkání. V předehrávce TJ Valašské Meziříčí nadělilo kanára KK Zábřehu. Ve zbývajících pěti utkáních zvítězily dvakrát domácí a ve dvou utkáních se radovaly z vítězství hostující celky. KK Blansko porazilo Sokol Spořice a Spartak Přerov zvítězil v Husovicích. Utkání Sokol Duchcov versus KC Zlín skončilo nerozhodně. Na čele tabulky na prvních třech místech nedošlo k žádné změně. Tabulku vede s náskokem tří bodů pražská Slavia, druhé jsou hráčky TJ Valašského Meziříčí a třetí místo drží KC Zlín. Z pásma sestupu se po výhře na domácí dráze vymanily hráčky SKK Jičín, které předposlední místo přenechaly Husovicím.

V desátém kole mají hráčky na svém kontě dvě šestistovky. V předehrávce porazila rovných šest set hráčka TJ Valašského Meziříčí Alena Kantnerová. Ještě o 13 kuželek lepší byla v Duchcově hráčka KC Zlín Martina Zimáková, která díky tomuto výkonu přispěla velkou měrou KC Zlínu k zisku bodu za remízu 4:4. Oběma pořadím v soutěži jednotlivců vévodí Alena Kantnerová z TJ Valašské Meziříčí. V pořadí dle dosažených průměrů vede průměrem 581,8 přesně o deset kuželek před svojí stájovou kolegyní Natálii Topičovou. Soutěž dle získaných bodů pro družstvo vede díky vyššímu počtu setových bodů před Bohdanou Jankových z KC Zlín.

V pražském derby hráčky Konstruktivy po propadáku v minulém kole doma nastoupily k utkání na Žižkově jako vyměněné a domácí celek lehce pozlobily, když po druhé části srovnaly stav na 2:2. V závěru obě zkušené domácí hráčky nezaváhaly. Růžena Smrčková s Vladimírou Šťastnou nenechaly nic náhodě. Získaly oba body a udržely tak dosavadní neporazitelnost vedoucího celku.

Dramatické utkání od začátku až do konce se hrálo v Duchcově, kde domácí přivítaly KC Zlín. Hned v úvodu utkání zahrála výborně hostující Martina Zimáková, která porazila výborných 613 kuželek. Domácí hráčky v dalším průběhu eliminovaly ztrátu v poražených kuželkách. Další tři výhry hostujících hráček znamenaly, že se obě družstva rozešla spravedlivou dělbou bodů.

Hráčky Sokola Husovice nestačily na dobře hrající Spartak Přerov. Úvod utkání vyšel lépe Přerovu. Hostující celek vedl po úvodu zápasu, zásluhou výborného výkonu Kamily Katzerové 599 o 96 kuželek. Husovice se ve střední části bodově dotáhly. Na srovnání ztráty v poražených kuželkách však neměly. Závěr utkání opět vyzněl lépe pro hostující celek, který si tak odváží z Brna oba body.

Dramatické utkání se hrálo v Jičíně, kde domácí hostily SKK Jičín. Po dobrém nástupu domácího celku v úvodu zápasu hráčky SKK Náchod ve střední části zabraly a srovnaly stav na 2:2 při vedení o 38 kuželek. Závěr zápasu byl hodně dramatický. Před poslední dráhou na tom byly hostující hráčky opticky lépe. Náskok nakonec neuhájily. Lenka Hrdinová výkonem 150 přehrála výbornou dorážkou Michaelu Kučerovou a zajistila domácím výhru a zisk cenných bodů.

Ani v dalším domácím utkání hráčky Sokola Spořice neuspěly. V utkání 10. kola nestačily na KK Blansko. Hostující celek nezvládl úvod utkání, kde se nedařilo Naděždě Musilové. V dalším průběhu převzaly iniciativu hráčky Blanska. Postupně smazaly ztrátu a dovedly utkání do vítězného konce. V závěru domácí hráčky umazávaly z náskoku hostujícího celku. Na otočení vývoje to nakonec nestačilo, 24 kuželek hovořilo ve prospěch Blanska.

Datum: 1. 12. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa