ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 22. kolo soutěže

Je dobojováno. Mistrovský titul získala již po sedmnácté Slavia Praha. Soutěž opouští TJ Neratovice a Lokomotiva Česká Třebová.

Je dobojováno. O všem podstatném se rozhodlo již v minulém kole. Titul vybojovaly hráčky Slavie Praha. Ten letošní je jejich již sedmnáctý. Mistrovský celek se s letošním ročníkem soutěže rozloučil opravdu mistrovsky. Hráčky Slavie zakončily soutěž rekordním výkonem v Husovicích, kde domácí hráčky uhrály pouhý bod. Rekord kuželny zahrála rovněž nejlepší hráčka z pořadí jednotlivců Naďa Dobešová, která porazila vynikajících 626 kuželek. Nejvyšší kuželkářskou soutěž opouští letošní nováčci TJ Neratovice a Lokomotiva Česká Třebová. Pro příští soutěžní ročník je nahradí staronový účastník KC Zlín a úplný nováček Sokol Spořice. Druhou příčku vybojovaly hráčky TJ ČKD Blansko. Třetí skončily hráčky Spartaku Přerov.

V posledním  kole soutěže  padly dvě šestistovky. Nejlepší výkon zahrála Naďa Dobešová ze Slavie Praha, která v Husovicích porazila 626 kuželek. O druhou šestistovku se zasloužila Martina Janyšková ze Spartaku Přerov, která na domácí kuželně porazila 601 kuželek. Soutěžím jednotlivců dominovala v letošním ročníku Naďa Dobešová ze Slavie Praha. Zvítězila v obou kategoriích. V pořadí dle dosažených průměrů, které dlouho vedla Olga Bučková z KK Zábřeh, ovládla nakonec Naďa Dobešová průměrem 575,4. Druhou příčku vybojovala Martina Hrdinová z SKK Jičín průměrem 560,9 a až na třetí příčku klesla po posledním kola Olga Bučková z KK Zábřeh. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo rovněž vyhrála Naďa Dobešová ze Slavie Praha. Druhou vybojovala Olga Bučková z KK Zábřeh a třetí Lenka Kalová z TJ ČKD Blansko.

Datum: 21. 4. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa