ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

17. ročník PMN – Bellatex Tour zná vítěze!

Závěrečný finálový turnaj Poháru mladých nadějí – Bellatex Tour hostila v neděli 7. dubna 2013 již tradičně olomoucká osmidráha.

Zaplněné hlediště sledovalo se zájmem a bouřlivým fanděním umění našich nejmladších nadějí. A zejména ke konci to bylo čím dál napínavější.

Mladší žákyně předváděly vcelku vyrovnané výkony. Ten nejlepší měl hodnotu 256 kuželek a docílila ho kosmonoská Viktoria Jadlovská. Celkovou vítězkou se stala dobřanská Valérie Fišerová se ziskem 107 bodů. Výkony mladších žáků téměř kopírovaly ty dívčí. Ten nejvyšší 258 kuželek zahrál novobystřický Martin Vrecko. Celkovým vítězem se stal „s odřenýma ušima“ a ziskem 137 bodů hazlovský David Repčík, kterému se nedařilo podle jeho představ. V kategorii starších žákyň svým soupeřkám „uletěla“ holýšovská Lenka Šlajerová výkonem 271 kuželek. Stala se tak „skokankou“ finále, neboť její výkon ji vynesl ze sedmého místa až na bronzovou příčku. Celkovou vítězkou je kosmonoská Tereza Chlumská se ziskem 149 bodů. Mezi staršími žáky dokázal obhájit své první místo po základní části českotřebovský Michal Rickwood výkonem 265 kuželek, a nikoho tak nenechal na pochybách, komu že to patří příčka nejvyšší. Shodný výkon ve finále zahrál také kutnohorský Vojtěch Kosina, který tak obsadil celkovou stříbrnou příčku.

Poděkování patří pořadateli turnaje HKK Olomouc za bezproblémovou organizaci. Vše klapalo k naprosté spokojenosti nás všech. Zapomenout nelze ani na sponzora soutěže pana Stránského z firmy Bellatex s.r.o., který opět potěšil všechny účastníky pěknými dárky. Ještě chci zdůraznit, že 14 nejlepších starších žákyň a starších žáků si vybojovalo svoji účast na mistrovství republiky. Čtrnáct proto, že Praha nepřihlásila žáka a Pardubický kraj žákyni. Pokud se někdo z těch čtrnácti postupujících nebude moci zúčastnit, dejte, prosím, okamžitě vědět na sekretariát ČKA nebo i mně, abychom mohli oslovit dalšího v pořadí. Nezapomeňte, že v případě, kdy některý z těch čtrnácti postupujících si zároveň vybojoval postup z mistrovství kraje (vítěz), má právo postupu další v pořadí z příslušného mistrovství kraje.

Sedmnáctý ročník je za námi. Zúčastnilo se ho celkem 355 dětí z 80 oddílů. Vždy, když něco skončí, něco nového začíná. Již dnes začínají práce na přípravě dalšího ročníku. Někteří mě podezřívali, že jsem jejich oddíl vyřadil z pořadatelství a zanevřel na ně. Mohu všechny ubezpečit, že pokud mně pošlete vyjádření svého zájmu pořádat turnaj v době, když už je vše hotovo, je to prostě pozdě a já nemohu vše znovu předělávat. Pokud je z některé oblasti zájemců více, snažím se, aby se místa konání přiměřeně prostřídala. Takovým příkladem je oblast severovýchodních Čech a Moravy. Tam o zájem pořádat není nouze. Z tohoto důvodu budu rád, když mně co nejdříve, nejlépe do poloviny května, dáte vědět, zda máte zájem uspořádat některý turnaj v ročníku 2013–2014 (uvést případně orientační termín a kontaktní osobu). Předem děkuji za rychlou reakci a těším se na další spolupráci.

Datum: 9. 4. 2013 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John