ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Hodnocení KS v Horním Benešově

Poslední kontrolní start před nominací na Mistrovství světa se uskutečnil na skvěle připravené čtyřdráze v Horním Benešově.

Těsně před jeho konáním však přišly hodně nečekané problémy. Účast odřekly obě pozvané duchcovské hráčky Simona Koutníková a Nikol Plačková (z rodinných důvodů a neuvolnění ze zaměstnání). V utkání 1. KLZ v Husovicích však obě nastoupily… Ještě horší situace vznikla v pátek ráno u mužů, kdy byl hospitalizován Viktor Pytlík (naštěstí se později ukázalo, že to snad nebude tak zlé a ve středu by mohl být z nemocnice propuštěn). Za duchcovské hráčky se podařilo zajistit jednu náhradnici, Markétu Jandíkovou z Valašského Meziříčí, za Viktora pak dokonce dva (opavského Jiřího Víchu a Filipa Dejdu z Kolína), takže startovalo 11 mužů a 9 žen. Ke cti všech tří na poslední chvíli pozvaných nutno dodat, že podali výborné výkony, potvrdili svoji dobrou ligovou formu a vážně promluvili do ustavení užšího desetičlenného kádru, ze kterého pak budou nominována osmičlenná družstva, která nás budou reprezentovat v Zalaegerszegu.

A co ještě nevyšlo? Tak to bylo „jarní“ počasí. To, co se dělo v kraji pod Pradědem ze soboty na neděli v noci a celé nedělní dopoledne, to nepamatují ani benešovští. Takové přívaly sněhu, k tomu doslova vichřice, jak se říká „psa by ven nevyhnal“. Cesta z ubytovny (v dolíku, hluboko pod hlavní silnicí) na kuželnu (ta je zase naopak na vršku města, které je celé na kopci) byla pro mnohá auta praktický nesjízdná. Přece jen zkušení řidiči – muži – pomohli a na kopec vyjeli. Nakonec dopadlo vše dobře a od účastníků jsem si nechal potvrdit dojezdy domů. Všechny maily zněly skoro stejně – zpočátku horor, pak už to šlo, dojeli jsme OK.

Jak už jsem  napsal v úvodu, kuželna byla skvěle připravena, domácí oddíl se své role zhostil opravdu se ctí. Nespornou výhodou bylo, že stravování bylo přímo na kuželně a nutno pochválit kuchaře (domácí hráče), kteří opravdu umí! K dispozici byla i sauna přímo v objektu kuželny, kterou využila některá děvčata. Ztrátové časy tak byly minimální a celý program tří stodvacítek se pak v pohodě stihl.

Co dodat k výkonům: Nad všemi vysoko ční nedělní start Romana Pytlíka (649). I vystoupení dalších účastníků snese přísná kriteria, jak už jsem uvedl, potěšitelné byly výkony mladých hráčů a hráček. Všechny výsledky už byly v neděli, když jsme dojížděli domů, díky Petru Streubelovi na webových stránkách.

V nejbližších hodinách budou jmenovány užší desetičlenné kádry pro závěrečnou přípravu na MS – čtenáři stránek s nimi budou neprodleně seznámeni.

Datum: 2. 4. 2013 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý