ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 19. kolo soutěže

Ligovou soutěž vede ČKD Blansko s náskokem jednoho bodu na Slavii Praha. Tři kola před koncem je jasné, že soutěž opouštějí Lokomotiva Česká Třebová a TJ Neratovice.

Souboj o titul graduje. Na čelo tabulky se dostaly po výhře v dohrávce na Konstruktivě hráčky ČKD Blanska, které mají ve vedení náskok jednoho bodu na pražskou Slavii. Oba celky pak mají na další celky v pořadí výrazný devítibodový resp. desetibodový náskok.  Při pohledu na zbývající zápasy je jasné, že o tom, kdo získá mistrovský titul se bude s největší pravděpodobností rozhodovat ve 21. kole, kde Slavia Praha hostí hráčky Blanska. Tři kola před koncem je jasné, že nejvyšší soutěž opouští po ročním působení celky Lokomotivy Česká Třebová a TJ Neratovice.

Hostující celky si v tomto kole připsaly na svoje konto dvě výhry a jednu remízu. Hráčky TJ Valašského Meziříčí zvítězily v Zábřehu a Konstruktiva Praha přehrála TJ Neratovice. Překvapivou remízu uhrály hráčky TJ České Třebové v Náchodě. Vedoucí celky se v tomto kole v zápasech na domácích drahách trápily. V Blansku vedl Sokol Duchcov po první polovině utkání 2:1. Ve druhé části domácí hráčky zvrátily stav utkání až na předposlední dráze, kterou vyhráli o 71 kuželek. Rovněž Slavia Praha se proti Spartaku Přerov trápila. Stejně jako v Blansku zvrátily domácí hráčky vývoj utkání na předposlední dráze, kterou vyhrály o 65 kuželek a vytvořily si tak dostatečný náskok do závěru.

Žádná z hráček v tomto kole nedosáhla na šestistovku, a tak nejlepší výkon kola zahrála Zdeňka Ševčíková z ČKD Blanska, když na domácí dráze porazila 585 kuželek a přispěla velkou měrou k výhře domácího celku.

Pořadí jednotlivkyň vede i po tomto kole Naďa Dobešová ze Slavie Praha s náskokem cca 10 průměrových kuželek na Olgu Bučkovou z KK Zábřeh a Martinu Hrdinovou z SKK Jičín. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Olga Bučková před Naďou Dobešovou a Lenkou Kalovou z ČKD Blansko.

Termín odloženého utkání

TJ Sokol Husovice – TJ Sokol Duchcov
30. 3. 2013 – 10:00 hod.

Domácí oddíl informuje o této změně delegovaného rozhodčího.

Kdo s kým v závěrečných kolech o titul

  20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK Slavia Praha Duchcov Blansko Husovice
TJ ČKD Blansko Husovice Slavia Praha Náchod

Tučně vyznačená jsou domácí utkání družstev.

Datum: 24. 3. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa