ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 18. kolo soutěže

Pořadí na čele tabulky nedoznalo změn. Po venkovních výhrách vedoucích celků je stále na čele Slavia Praha. Výborný výkon Veroniky Plasové z Konstruktivy Praha. Na domácí kuželně porazila 604 kuželek.

Neúplné osmnácté kolo přineslo tři výhry domácích celků a dvě hostů. Venku bodovaly oba vedoucí celky, které získaly plný počet bodů. Slavia nadělila kanára Lokomotivě Česká Třebová a druhý kandidát na zisk mistrovského titulu TJ ČKD Blansko zvítězilo v Přerově, kde domácí hráčky zahrály hluboko pod svoje možnosti. Situace na čele tabulky se po tomto kole nezměnila. Vede Slavia Praha s náskokem jednoho bodu na ČKD Blansko, které má jedno sporné utkání s Konstruktivou Praha k dobru. Pravděpodobně klíčové v souboji o titul bude utkání 21. kola, které svede dva největší kandidáty na zisk titulu do vzájemného souboje. Výhodu domácího prostředí má Slavia Praha. Na konci tabulky se zdá být jasno. Devět bodů ztráta Neratovic a desetibodová Lokomotivy Česká Třebová čtyři kola před koncem soutěže předurčuje, kdo sestoupí do nižší soutěže. Navíc družstva na osmém až desátém místě mají jedno utkání k dobru.

Utkání Sokol Husovice – Sokol Duchcov nebylo sehráno z důvodu zdravotních problémů kádru družstva Sokol Duchcov. Sokol Duchcov předložil v řádném termínu neschopnosti u čtyř hráček základní soupisky a z tohoto důvodu STK rozhodla o odložení utkání.

Z jednotlivců se dařilo v tomto kole Veronice Plasové z Konstruktiva Praha, která na domácí dráze porazila vynikajících 604 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zaznamenala Lucie Holubová ze Sokola Neratovice ve Valašském Meziříčí. Porazila 599 kuželek. Tento výkon však stačil pouze na odvrácení kanára. Ostatní její spoluhráčky zůstaly hluboko za jejím výkonem. Dařilo se i Zuzaně Musilové z ČKD Blansko. V Přerově porazila 598 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede i po tomto kole Naďa Dobešová ze Slavie Praha s náskokem cca 10 průměrových kuželek na Olgu Bučkovou z KK Zábřeh a Martinu Hrdinovou z SKK Jičín. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo si pořadí tyto hráčky prohodily. Vede Olga Bučková před Naďou Dobešovou a Martinou Hrdinovou.

Termín odloženého utkání

Konstruktiva Praha  – TJ ČKD Blansko
24. 3. 2013 – 10:00 hod.

Domácí oddíl informuje o této změně delegovaného rozhodčího.

Kdo s kým v závěrečných kolech o titul

  19. kolo 20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK Slavia Praha Přerov Duchcov Blansko Husovice
TJ ČKD Blansko Duchcov Husovice Slavia Praha Náchod

Tučně vyznačené zápasy hrají družstva doma.

Datum: 17. 3. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa