ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 13. kolo soutěže

SKK Náchod zvyšuje na čele tabulky náskok na sedm bodů. Jeho největší soupeři v tomto kole doma pouze remizovali.

SKK Náchod po zaváhání Slavoje Praha a Spartaku Přerov doma navýšil náskok na čele tabulky na rozdíl sedmi bodů a je na nejlepší cestě za obhajobou mistrovského titulu. Oba jeho největší soupeři uhrály doma pouze remízy. Slavoj Praha po špatném výkonu přenechal bod Luhačovicím a Spartak Přerov TJ Valašskému Meziříčí.

V tomto kole padlo devět šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál na kuželně v Jihlava Václav Rychtařík, který porazil 630 kuželek. Stanislav Partl z KK PSJ Jihlava a Robert Pevný z TJ Třebíč dosáhli výkonu 622 poražených kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců udržel i po tomto kole Jaroslav Hažva z SKK Náchod před Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice. Pořadí dle získaných bodů vévodí Zdeňek Vymazal ze Sokola Husovice před Jiřím Mrlíkem ze Sokola Luhačovcice a Martinem Kovářem z SKK Náchod.

SKK Náchod tentokrát nedal Sokolu Husovice nejmenší šanci na případný úspěch. Po vyrovnané úvodní část zápasu, kde se dařilo hostujícímu Jiřímu Axmanovi, pokořil šestistovku výkonem 601, ovládli střed utkání domácí hráči, kteří zásluhou výher Martina Kováře a Ladislava Beránka šli do vedení 3:1. V závěru pak Petr Holý po nejlepším výkonu v utkání 603 a Jaroslav Hažva nedali husovickým hráčům žádnou šanci na případný úspěch a potvrdili tak jasné vedení v soutěži.

Slavoj Praha hostil Sokol Luhačovice a hned v úvodu byl výkonem hostujících hráčů zaskočen. Michal Markus s Vlastimilem Červenkou uhráli dva body při vedení o 70 kuželek. Ve střední části získala obě družstva po bodu. Slavoj ukrojil z náskoku Luhačovic 29 kuželek. V závěru stejně jako v předchozí části brala obě družstva po bodu a o konečném výsledku rozhodovaly poražené kuželky. Ještě na první dráze závěrečné části hosté navýšili náskok na 59 kuželek. Pak to šlo s nimi s kopce. Před poslední dráhou ještě vedli hostující hráči o 23 kuželek. Závěrečná dráha se nevydařila Jiřímu Kudláčkovi. Ztratil na svého soupeře 45 kuželek. V celkovém součtu nakonec Slavoj vyhrál o 9 kuželek a v hodině dvanácté uhrál remízu.

TJ Třebíč hostila poslední celek tabulky SKK Vrchlabí a nedala svému soupeři žádnou šanci na případný úspěch. Vrchlabí zachránil od kanára půl bod, který vybojoval Jiří Vejvara v závěru utkání po remíze s Václavem Rypelem. Výborný duel byl k vidění ve střední části zápasu, kde hostující Michal Rolf nastoupil na Roberta Pevného. Oba překonali šestistovku. Úspěšnější byl Robert Pevný, který porazil 622 kuželek na 605 svého soupeře.

Spartak Přerov hostil v tomto kole TJ Valašské Meziříčí. Hosté se do domácích obuli hned v úvodu utkání a zásluhou nejlepšího výkonu v utkání, který zaznamenal Radim Metelka, drželi s domácími krok. Střední část kopírovala tu první. Opět zisk bodu na každé straně a náskok 65 kuželek pro hostující celek. Závěr utkání byl hodně dramatický. Hráči Valašského Meziříčí mohli v obou případech bodovat. Nakonec se ze zisku bodů radovali v obou případech domácí hráči, kteří vydřeli se štěstím remízu.

Sokol Kolín hostil Centropen Dačice. Hráči Sokola Kolín měli lepší vstup do utkání. Zásluhou Filipa Dejdy a Jindřicha Lauera, kterého vystřídal Jaroslav Šatník uhráli oba body. Ve střední části se naopak ze zisku bodů radovali hosté, když Milan Kabelka přehrál svého soupeře o jediný kolek. Závěr utkání se hrál již v režii domácích. Martin Švorba opět potvrdil skvělou formu. Nejlepším výkonem v utkání 608 jasně přehrál svého soupeře. Stejně se dařilo i Janu Pelákovi a bylo rozhodnuto, že Kolín si připisuje do tabulky další dva body.

Cennou výhru zaznamenali v nedělním utkání hráči KK PSJ Jihlava, když po velkém boji porazili Jiskru Kovářskou.

Datum: 20. 1. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa