ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj mládeže 2012 – výsledky

O tomto víkendu se v Olomouci uskutečnil 13. ročník Vánočního turnaje mládežnických krajských výběrů, kterého se zúčastnilo celkem 12 smíšených družstev (chyběla Praha a Pardubický kraj).

Sobota patřila soutěži družstev na 4×120 hs. Současnou mládežnickou nadvládu potvrdil výběr Zlínského kraje (2142), který jasně zvítězil před Vysočinou (2109). Pomyslný bronz si odvezli zástupci Karlovarského kraje (2098).

V jednotlivcích kraloval Petr Dobeš (Vysočina) výkonem 578 kuželek. Druhý skončil Jaromír Hendrych (Moravskoslezský) – 569, třetí pak František Kráčmar (Královéhradecký) výkonem 568 kuželek. U děvčat se nejvíce dařilo Jitce Šimkové z Jihomoravského kraje (545), na druhém a třetím místě se seřadily hráčky Zlínského kraje Natálie Topičová (536) a Eliška Kubáčková (530).

V neděli čekala na hráče a hráčky soutěž ve sprintu a také ve smíšených tandemech. A jak to dopadlo?

Ve sprintu dívek se z vítězství radovala Hana Beranová (Jihomoravský), která ve finále porazila největší favoritku Natálii Topičovou (Zlínský). O třetí místo se podělily Kristýna Dušková (Vysočina) a Lucie Varmužová (Plzeňský). Nejlepším „sprinterem“ mezi kluky se stal zaslouženě Mojmír Holec (Jihočeský), který si ve finále poradil s Matějem Novákem (Karlovarský). Na bronz dosáhli František Kráčmar (Královéhradecký) a Karel Valeš (Ústecký).

Pozici nejúspěšnější výpravy potvrdil i Zlínský tandem, který jasně zvítězil před dvojicí Libereckého kraje. Třetí místo patří dvojici Královéhradeckého kraje a výběru Plzeňského kraje.

Celý turnaj se velmi vydařil, na kuželně vládla velmi dobrá atmesféra. Velké poděkování patří pořadatelskému oddílu HKK Olomouc, který účastníkům připravil již tradičně vynikající podmínky. Po skončení sobotního programu se uskutečnila beseda trenérů s vedením ČKA i s reprezentačními trenéry dorostu. Co říci na závěr – celá akce se velmi vydařila a byla důstojnou tečkou za kuželkářským rokem 2012.

Datum: 17. 12. 2012 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer