ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 8. kolo soutěže

SKK Náchod má na čele tabulky po výhře v Kutné Hoře již čtyři body náskok.

V osmém kole soutěže byly úspěšnější hostující celky. Na své konto si připsaly body ve třech utkáních a navíc Luhačovice uhrály po remíze bod v Dačicích. Pouze TJ Valašské Meziříčí a KK PSJ Jihlava dovedly utkání v domácím prostředí do vítězného konce. V tabulce je na čele soutěže po osmém kole stále SKK Náchod. Rozdíl je pouze v tom, že jeho hráči mají po tomto kole na čele tabulky, díky prohře TJ Třebíč v Jihlavě a domácí prohře Spartaku Přerov, náskok již čtyř bodů. Na konci tabulky se po osmém kole rovněž nic nezměnilo. Na sestupových postech zůstává SKK Vrchlabí, které v tomto kole prohrálo s TJ Valašským Meziříčím, kterému ani tato výhra nepomohla k posunu v tabulce a je stále poslední se ziskem čtyř bodů.

Jednotlivci se v tomto kole dostali dvanáctkrát přes šestistovku. Nejvíce jich padlo na kuželně ve Valašském Meziříčí a Přerově, kde se hráči přes tuto hranici dostali čtyřikrát. V Husovicích padly šestistovky tři. Nejlepší výkon kola zahrál Tomáš Cabák z TJ Velké Meziříčí, když porazil 627 kuželek. Pouhé dvě kuželky za ním zaostal hráč SKK Vrchlabí David Hobl. Z hostujících týmů se jednotlivcům dařilo na kuželně v Přerově. Hráčům Slavoje Praha se podařilo šestistovku překonat celkově třikrát a to znamenalo při slabším výkonu domácího celku jasnou výhru hostů. Třetí nejlepší výkon kola zahrál Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Na domácí dráze porazil 619 kuželek.

Pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů doznalo po tomto kole změnu na první pozici. Jaroslava Hažvu z SKK Náchod, kterému se v Kutné Hoře nedařilo, přeskočil přerovský Václav Mazur, který si díky 613 poraženým kuželkám zlepšil domácí průměr. Třetí místo drží s těsným náskokem na Romana Goldemunda ze Spartaku Přerov Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede po tomto kole Daniel Neumann z SKK Náchod před Zdeňkem ze Sokola Husovice. Oba hráči mají na svém kontě jednu prohru.

Sokol Husovice si na svoje konto připsaly další domácí prohru. Ze čtyř zápasů doma uhrály čtyři body proti pěti z utkání venku. V tomto kole nestačily na družstvo Jiskry Kovářská. Hosté zahráli výborně a překvapivě si z Husovic odvážejí oba body. Domácí neustáli poslední dráhu na které pohráli vše. Vynikající výkon Vlastimila Zemana st. 160 je poslal ke dnu.

TJ Valašské Meziříčí proti SKK Vrchlabí posílilo, když přišel na hostování z Přerova Vlastimil Bělíček. V prvním utkání se mu nedařilo úplně dle svých představ, ale zbytek družstva ho bohatě zastoupil. Tři výhry poměrem 4:0 stanovily poměrně jasnou výhru domácího celku.

Hráči Centropenu Dačice nezopakovali výkon z minulého domácího utkání. Porazili celkově o 121 kuželek méně a toho hostující celek využil k zisku bodu po remíze 4:4. Luhačovice sice na kuželky prohrály o 13, ale za čtyři body ze vzájemných duelů braly cenný bod. Domácí mohou být rádi, že se v Dačicích nedařilo Pavlovi Kubálkovi a ani střídajícímu Petrovi Kudláčkovi. Spolu nahráli 484 kuželek. Na straně Dačic  se nedařilo ani Jirkovi Malínkovi, a tak utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Vedoucí celek tabulky připravil v tomto kole hráčům Sokola Kolín jejich první domácí prohru v soutěži. Sokol Kolín držel dlouho s mistrovským celkem krok. O výsledku se rozhodlo až na posledních dvou drahách, kde převzali iniciativu hostující hráči. Získali 24 kuželek plus v celkovém součtu, uhráli oba body a stanovily tak výsledek utkání na konečných 2:6 ve prospěch SKK Náchod.

Slavoj Praha zajížděl k dalšímu utkání kola do Přerova. Domácí hráči nezopakovali výborný výkon z minulého kola. Hráči Slavoje Praha byli v Přerově jednoznačně lepší. Tři šestistovky na kontě hostujících hráčů hovoří za vše.

KK PSJ Jihlava hostila v tomto kole TJ Třebíč. V utkání průměrné úrovně získali jihlavští hráči povinné domácí body, když hosté v několika místech v utkání zaváhali a ztratili důležitý kontakt s domácím celkem. Když třebíčský Václav Rypel ztratil nepochopitelně v závěru vyhraný duel dopadlo utkání tak jak dopadlo.

Datum: 18. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa