ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

16. ročník PMN – Bellatex Tour zná vítěze!

Hanácký kuželkářský klub Olomouc, jehož členům touto cestou moc děkuji za bezproblémový průběh akce, byl v neděli 1. dubna již tradičně pořadatelem závěrečného turnaje, na kterém se schází šestnáctka těch nejúspěšnějších hráček a hráčů v obou věkových kategorií.

Už samotná účast ve finálovém turnaji je bezesporu úspěchem a zážitkem na celý život. Ne každému se to v jeho hráčské kariéře podařilo. Zaplněné hlediště sledovalo se zájmem hru zástupců naší nejmladší kuželkářské generace a nutno podotknout, že v řadě případů bylo opravdu na co koukat.

Nejvyšší výkon 297 kuželek předvedla skvěle hrající Natálie Topičová, která tak potvrdila svoji výbornou formu a získala zároveň i celkové vítězství v kategorii starších žákyň s rekordním ziskem 201 bodu.

Hra starších žáků na čele průběžného žebříčku pořadí byla poznamenána značnou nervozitou. Vedoucí hráč Martin Kováčik a jeho pronásledovatel Petr Hendrych nezahráli podle očekávání a tak do medailového pořadí „promluvil“ Jaroslav Bulant. Jeho 267 kuželek jej vyneslo z pátého na celkové druhé místo. Náskok Martina Kováčika byl značný, a tak nakonec vítězí s celkový ziskem 147 bodů a průměrem 253 kuželek.

Mladším žákyním v Olomouci kralovala rýmařovská Nikola Ilnická, která přijela jako náhradnice. Předvedla 256 kuželek, které ji posunuly na celkové 11. místo. Ani tato kategorie nezaznamenala žádné překvapení. První místo v celkovém pořadí udržela chýnovská Michaela Dvořáková, která měla 30bodový náskok před finálovým turnajem.

V kategorii mladších žáků stálo na stupních vítězů dokonce kompletní trio rychnovských nadějí. David Urbánek potvrdil svoji výbornou výkonnost, pevné nervy a nic neponechal náhodě. Náskok 8 bodů před pronásledovatelem z Rosic Janem Mecerodem uhájil a zaslouženě zvítězil.

Šestnáctý ročník je za námi. Zúčastnilo se ho celkem 324 dětí z 90 oddílů. Dnes již začínají práce na přípravě dalšího. Z tohoto důvodu budu velice rád, když mně co nejdříve dáte vědět, zda budete mít zájem uspořádat některý turnaj v ročníku 2012–2013 (uvést případně orientační termín a kontaktní osobu). Předem děkuji za rychlou reakci a těším se na další spolupráci.

Datum: 3. 4. 2012 | Sekce: Mládež | Autor: ČKA