ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 20. kolo soutěže

Slavia Praha ani Spartak Přerov nezaváhaly. Slávistky stále drží dvě kola před koncem náskok čtyř bodů. Vše může rozhodnout tahák příštího kola, ve kterém se tato dvě družstva utkají.

Slavia Praha ani v tomto kole nazaváhala a mílovými kroky kráčí za ziskem dalšího titulu. Hráčky Slavie porazily v tomto kole TJ Valašské Meziříčí a stále drží náskok čtyř bodů na své největší soupeřky z Přerova. Právě hráčky Spartaku Přerov budou jejími soupeřkami v příštím kole doma a toto utkání může definitivně rozhodnout o zisku titulu. Spartak Přerov přehrál doma po velmi dobrém výkonu KK Zábřeh. Pořadí na medailových postech se zdá být dvě kola před koncem jasné. Třetí příčku vybojují hráčky ČKD Blanska, které mají v tabulce jistou pozici. Mají náskok pět bodů na čtvrtý SKK Jičín a na druhý Spartak Přerov ztrácejí rovněž  pět bodů.

Boj o sestup je poněkud zajímavější. Sokol Chýnov nezvládl doma utkání proti ČKD Blansku. Prohrál o 19 kuželek, které jej dělily alespoň od zisku bodu. Stejná situace se opakovala i v nedělní dohrávce proti Sokolu Duchcov, kde byla prohra ještě těsnější. V celkovém součtu pouhých pět kuželek, které znamenají, že si domácí hráčky samy nad sebou podepsaly ortel. Teoretickou šanci na záchranu sice mají, ale ta je velmi malá. Při pohledu na zbývající utkání však stále žije. Při skladbě utkání, je velmi nepravděpodobné, že by se na sestupový post propadlo některé z družstev, které získalo 16 bodů, a proto je do přehledu utkání ani neuvádím.

Pro přehled přináším výpis utkání družstev bojujících o titul a sestup. Domácí utkání jsou vyznačena tučně.

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o mistrovský titul.

  body 21. kolo 22. kolo
KK Slavia Praha 36 Přerov Šumperk
TJ Spartak Přerov 32 Slavia Duchcov

Kdo s kým v závěrečných kolech o sestup.

  body 21. kolo 22. kolo
KK Šumperk 13 Val. Meziříčí Slavia
TJ Valašské Meziříčí 12 Šumperk Chýnov
TJ Sokol Chýnov 9 Náchod Val. Meziříčí

Nejlepší výkon kola podala Jana Holubová v Přerově, kde porazila výborných 593 kuželek, druhá nejlepší byla Lenka Kalová z ČKD Blanska v Táboře, kde porazila 584 kuželek a díky tomuto výkonu vystřídala v pořadí jednotlivkyň na druhém postu svojí kolegyni z družstva Zdeňku Ševčíkovou. Vedení stále jasně drží Kamila Barborová ze Slavie Praha. Boj o vítězství v zisku bodů pro družstvo je stále vyrovnaný. Pořadí vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov se ziskem 20 bodů před dvojicí Zdeňka Ševčíková z ČKD Blansko a Kamilou Barborovou ze Slavie Praha. Obě získaly po 19 bodech.

Datum: 25. 3. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa