ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 12. kolo soutěže

Po dvanáctém kole je stále na čele SKK Náchod s náskokem tří bodů na Sokol Husovice. Konec tabulky se po tomto kole hodně vyrovnal. Mezi sedmou Jihlavou a poslední Lokomotivou Česká Třebová je rozdíl pouhých tří bodů.

První kolo druhé poloviny soutěže bylo ve znamení převahy domácích celků. Zvítězily celkově v pěti utkáních a vždy zcela přesvědčivě. Pouze pražská Konstruktiva přiváží důležité body z České Třebové, kde dokázala zvítězit 6:2. Na čele tabulky po tomto kole k podstatným změnám nedošlo. Po dvanáctém kole je stále na čele SKK Náchod s náskokem tří bodů na Sokol Husovice. Konec tabulky se po tomto kole hodně vyrovnal. Mezi sedmou Jihlavou a poslední Lokomotivou Českou Třebovou je rozdíl pouhých tří bodů.

Šestistovek padlo v tomto kole celkově sedm. Nejlepší výkon dosáhl Michal Jirouš v Náchodě, kde porazil 628 kuželek. Druhý nejlepší výkon dosáhl hráč Lokomotivy Česká Třebová Pavel Vymazal. Porazil 619 kuželek a ani tento výkon nepomohl domácím k zisku bodů. V pořadí jednotlivců nedošlo po tomto kole k žádným podstatným změnám. Všichni vedoucí hráči hráli doma a tak se ani nijak výrazně nezměnily průměry. Stále vede Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha průměrem 616 kuželek. Pořadí hráčů dle získaných bodů pro družstvo vede Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice před Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha. Na třetí příčku se po prohře Daniela Neumanna z SKK Náchod doma posunul Kamil Nestrojil z TJ Třebíč.

Jiskra Kovářská zahrála v Náchodě dobře a domácí hodně potrápila. V úvodu utkání se nedařilo domácímu Danielovi Neumannovi. Se svým soupeřem prohrál a navíc neudržel nervy na uzdě a obdržel žlutou kartu za nesportovní chování. Ve druhém duelu uhrál pro domácí bod po těsné výhře nad Petrem Dvořákem Roman Straka. Po úvodu měli hosté nahránu do plusu jednu kuželku. Ve střední části získali domácí hráči oba body a zásluhou šestistovky Ladislava Beránka rovněž i náskok 40 kuželek. V závěrečné fázi zápasu sice Petr Holý ztratil bod s Jaroslavem Tejmlem, ale vítězství domácích jistil nejlepším výkonem v utkání Michal Jirouš, který porazil 628 kuželek. Jeho soupeř Vlastimil Zeman ml. rovněž překonal šestistovku  výkonem 604 kuželek.

Slavoj Praha hostil Sokol Luhačovice, který se dvěma náhradníky v sestavě neměl šanci na případný úspěch. Nic na tom nemohl změnit ani výborný výkon Jiřího Mrlíka, který zahrál nejlepší nához v utkání, když porazil 610 kuželek a uhrál tak čestný bod pro hostující celek. O jednoznačnosti vítězství domácího celku hovoří i to, že hráči Slavoje povolili hostům zisk pouze 6,5 pomocného bodu.

Spartak Přerov hostil TJ Třebíč a po svém zatím nejlepším výkonu v soutěži zcela zaslouženě vyhrál. Domácí hráči ovládli úvod utkání, když Roman Goldemund a Václav Mazur dosáhli šestistovkové výkony. Hostující hráči Aleš Zeman s Jiřím Mikolášem nezahráli špatně, ale na případný zisk bodu neměli. Střední část utkání rovněž ovládli domácí hráči. Prřerov vedl  před závěrem 4:0 o 96 kuželek a bylo v podstatě rozhodnuto. O zisk čestného bodu pro hostující celek se postaral Kamil Nestrojil, který těsně přehrál Jiřího Kudelu.

V souboji družstev, která jsou namočena v sestupovém pásmu, mezi Centropenem Dačice a KK PSJ Jihlava byli úspěšnější domácí hráči, kteří dali vše do úvodu, který jasně vyhráli. Petr Žahourek a Jiří Malínek zajistili vedení 2:0 a náskok 88 kuželek. Oba dva rovněž zahráli výkony, které v ligové soutěži obstojí. V dalším průběhu zápasu utkání kleslo do podprůměru. Naštěstí pro domácí nedokázali jihlavští hráči slabých výkonů domácích využít a nutno podotknout, že na to hráčsky měli. Domácí tak uhráli před početnou návštěvou povinné domácí body a posunuli se v tabulce na devátou příčku.

Dramatické utkání s puncem boje o záchranu se hrálo v České Třebové, kde domácí hostili Konstruktivu Praha. Ta zahrála velmi dobře a zcela po zásluze zvítězila. Utkání se lámalo ve střední části, kde hosté uhráli oba body, když Štěpán Koblížek zcela jasně přehrál Tomáše Misaře a Zděněk Zahrádka těsně přehrál Karla Zubalíka díky pěti kuželkám po výkonu 596. Po této prohře se domácí propadli na samé dno tabulky. Konstruktiva se posunula na desátou příčku.

Družstvo Sokola Husovice hostilo v tomto kole SKK Vrchabí. Hostující celek působil v Brně odevzdaným dojmem. Po jejich slabším výkonu neměli domácí hráči žádný problém se ziskem bodů. Jediný bod pro hostující celek uhrál až v závěru David Hobl, který přehrál výkonem 561 Jiřího Radila. Nejlepší výkon v utkání dosáhl domácí Dušan Ryba, když porazil 585 kuželek.

Datum: 15. 1. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa