ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezinárodní mistrovství neregistrovaných 2011

Dne 15. 10. 2011 v Trnavě proběhl již druhý ročník mezinárodního mistrovství neregistrovaných kuželkářů.

Mezinárodní mistrovství neregistrovaných 2011 Z letošních mistrovství Slovenska a Česka se nominovala družstva SACHS Trnava, NDH A TYP Spišská Nová Ves a Penzión Menšík Kroměříž s ČD UZEL Přerov. Před začátkem akce odřekla účast Spišská a tak bylo narychlo povoláno družstvo loňského vítěze Povodie Váhu Piešťany.

Na pěkné kuželně v Madranke asi 5 km od Trnavy, kde se na  tabuli cti objevovala jména světových hráčů Ivana Čecha či Vilmoše Zavarka, zahájil akci Jozef Kráľovič, který figuroval jako hráč i rozhodčí, prostě muž k nezaplacení.

Turnaj čtyřčlenných družstev se hrál na 120 hodů sdružených. Po odehrání prvních hráčů vedli SACHS o 22 kolků před UZLEM o 41 před Penziónem a o 50 před Povodie. Po dvou hráčích byl stav: Sachs 1052, Povodie 1015, UZEL 1011 a již hodně ztrácel vítěz ČR 2011 Penzión s 960 shozenými kolky. V třetím náhozu začal úřadovat nejstarší účastník klání třiasedmdesátiletý František Rozsíval. Jeho 563 katapultovalo UZEL do čela s 1578, ztráceli Sachs 1550, Povodie 1509 a Penzión s 1437 body. Suma sumárum na posledním hráči UZLU Petru Šístkovi bylo udržet 28 kolků, na Slavku Šarmirovi náskok smazat, Milanu Kubrickému a Milanu Sílešovi, pokusit se o zázrak. Zázrak se sice nekonal, ale dramatičnost souboje o první místo zvedala ze sedadel. Slavko získával, v jednom okamžiku již vedl o 30 kolků, což by Trnavě stačilo. Bojovalo se do posledního hodu. Tři hody před koncem stále nebylo rozhodnuto. Petr však udržel nervy, a i když prohrál o 25 kolků, jeho výsledek stačil na celkové vítězství UZLU Přerov o tři bodíky. Velká radost Přerováků, zklamání domácích.

Co dodat závěrem? Domácí se hostitelské úlohy zhostili více než dobře a zaslouží si velkého uznání. Nasadili pomyslnou laťku dost vysoko a je nyní na nás v příštím roce tuto metu zdolat. Děkuji všem organizátorům, ale chtěl bych vyzvednout Slavka Šarmira nejen za příkladný výkon na dráze, ale i za angažovanost v této soutěži, která, jak doufám, bude časem bohatší i o další mezinárodní účastníky. Takže nashledanou za rok zase v ČR.

Datum: 15. 11. 2011 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica