ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 3. kolo soutěže

Ani ve třetím kole, stejně jako v minulém, nezískaly hostující týmy žádnou výhru. Na rozdíl od druhého uhrály alespoň dvě remízy. Spartak Přerov bral bod Luhačovicím a Lokomotiva Česká Třebová Jihlavě.

Šestistovek padlo v tomto kole celkově třináct. Na kuželně ve Vrchlabí šest a zároveň tam padaly rekordy kuželny. Jednalo se o dramatický zápas s vynikající atmosférou, který rozhodli domácí dotahováci. Osobní rekord si vytvořil Kamil Fiebinger 622. Rekord kuželny překonal o pět kuželek Michal Rolf 658. Družstvo domácích překonalo rekord celkově poražených kuželek domácím družstvem 3657, družstvo Náchoda překonalo rekord celkově poražených kuželek družstvem hostí 3625. Z hostujícího celku dosáhl nejlepší výkon Michal Jirouš 637.

Dramatické utkání se hrálo v Luhačovicích, kam zajížděl tradiční rival Spartak Přerov. Hostujícímu celku vyšel lépe úvod utkání, kde brali oba body Jakub Pleban s Romanem Goldemundem. Pro družstvo nahráli plus 60 kuželek. Ve střední části utkání srovnali domácí hráči Radek Polách s Jiřím Staňkem stav a v celkovém součtu vedly Luhačovice o 20 kuželek. Závěr utkání vyzněl překvapivě po vyrovnaných duelech bodově pro Přerov. Jiří Kudela s Vlastou Bělíčkem uhráli oba body. Naštěstí pro domácí celek se jim nepodařilo umazat náskok domácího celku v poražených kuželkách, a to znamenalo v konečném účtování dělbu bodů. V utkání byla celkem třikrát pokořena šestistovka. Nejlepší výkon předvedl Jiří Kudela 619 a díky tomu se posunul do čela soutěže jednotlivců.

Konstruktiva hostila nováčka soutěže TJ Třebíč. Domácímu celku se v tomto  utkání hodně zadařilo. Jeho hráči pokořili dvakrát šestistovku, což nebývá na Konstruktivě zvykem. V první části zářil Štěpán Koblížek 613 a ve druhé Jiří Franěk 612. Na to nedokázali hráči Třebíče odpovědět. Konstruktiva zahrála v tomto utkání zatím svůj nejlepší ligový výkon. Loni měla maximum 3391. Z hostujícího celku se opět nedařilo Karlu Uhlířovi, který marně hledá ztracenou formu. Nejlepší výkon hostujícího celku zahrál Václav Rypel, když porazil 571 kuželek. I v tomto utkání udržel neporazitelnost hráč TJ Třebíč Kamil Nestrojil, který se tak posunul do čela pořadí hráčů dle získaných bodů.

Jiskra Kovářská zahrála v tomto kole doma výborně a nedala hostujícímu Slavoji žádnou šanci na případný úspěch. V úvodu utkání ještě držel Slavoj s domácícím celkem krok, a to hlavně díky výhře Jaroslava Procházky nad Milanem Hroudou o 51 kuželek. Střední část utkání již ovládli domácí hráči a v závěru Martin Pejčoch s Vlastimilem Zemanem st. pečetili jasnou výhru. Výborný nejlepší výkon v utkání dosáhl Vlastimil Zeman st., který porazil  613 kuželek.

Třetí kolo svedlo proti sobě dva celky, které přišly o své nejlepší hráče díky odchodům na zahraniční angažmá. Utkání, ve kterém hostující celek uhrál čtyři body ve vzájemnách duelech a hosté zvítězili na celkově poražené kuželky, nakonec skončilo spravedlivou dělbou bodů. Jedinou šestiskovku v utkání pokořil domácí Stanislav Partl výkonem 611 poražených kuželek.

Družstvo Sokola Husovice po fantastické výhře v předehrávce 4. kola v Náchodě pokračovalo ve vítězném tažení i na domácí kuželně proti Centropenu Dačice. Domácí hráči zcela jasně ovládli úvodní část utkání, kde se hostujícím hráčům vůbec nedařilo. Střed utkání byl vyrovnanější, oba týmy braly po bodu. Husovice navýšily svůj náskok na propastných 143 kuželek. V závěru zápasu sice Dačice zásluhou Karla Nováka a Milana Blechy domácí hráče potrápili, ale na korigování nepříznicého stavu to již nestačilo. Nejlepší výkon v utkání zanamenal Zdeněk Vymazal, který porazil 582 kuželek.

Vynikající utkání se hrálo na výborně připravené kuželně ve Vrchabí, kam zajížděli hráčk SKK Náchod. Šet výkonů přes šest set a tři těsně pod, to už tady dlouhop nebylo. Utkání které bylo ozdobeno řadou rekordních výkonů kuželny bylo dramatické od začátku do konce. Náchod držel po celé utkání mírný náskok v poražených kuželkách. Ten hosté ztratili až dvě dráhy před koncem. Hráči SKK Vrchlabí pak nezaváhali a Michal Rolf výborným výkonem na poslední dráze, který má hodnotu 183 poražených kuželek, pečetil vítězství domácího celku.

Datum: 2. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa