ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

PMN – Bellatex Tour 2011–2012 zahájil

Již šestnáctý ročník poháru zahájil o svátku 28. září 2011 pěti turnaji v Kosmonosích, Kroměříži, Nové Bystřici, Rokycanech a Zábřehu.

Jistě jste zaznamenali, že turnaj trošku pozměnil svůj název. Má totiž sponzora – firmu Bellatex, s.r.o., která provozuje velkoobchod s bytovým textilem a internetový obchod. Vedle finanční podpory věnuje sponzor též pro závěrečný turnaj ceny pro účastníky, které budou motivací pro zúčastněné mladé hráčky a hráče. Naopak v oblasti reklamy věří firma v rostoucí popularitu a tím i sledovanost kuželkářského sportu, která se pozitivním způsobem odrazí v propagaci společnosti a její činnosti.

Bohužel opět jsem nemohl započítat starty dvou hráček. Jedné proto, že je v tomto soutěžním ročníku již dorostenkou a té druhé, protože v soutěžním ročníku nedosáhne věku 10 let. Dovolím si proto zopakovat, že v tomto ročníku mohou startovat pouze ti, kteří se narodili v rozmezí od 1. 7. 1997 do 30. 6. 2002.

Na to, že nám sezóna teprve začíná, byla účast víc než solidní. Prvního turnaje se zúčastnilo celkem 210 dětí, což je o 15 více než v prvním kole loňského ročníku. Nejvyšší výkon 279 kuželek viděli diváci v Kroměříži a předvedla jej zkušená Natálie Topičová z Valaškého Meziříčí. Mezi staršími žáky zahrál nejlépe v Zábřehu Marek Žoudlík z Trutnova (263). V kategorii mladších žákyň zahrála dobře v Nové Bystřici chýnovská Michaela Dvořáková (248). Mezi mladšími žáky využil výhodu domácí prostředí Martina Janča z Kroměříže, když porazil 269 kuželek.

Datum: 30. 9. 2011 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John