ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 21. kolo soutěže

Slavia Praha získala kolo před koncem mistrovský titul. Je to již patnáctý v pořadí. Ligu opouští KK Zábřeh B a KC Zlín.

Kolo před koncem soutěže je o všem rozhodnuto. Zápasy závěrečného kola nemohou již nic ovlivnit. Mistrovský titul získaly již po patnácté hráčky Slavie Praha. Gratuluji. Do nižší soutěže sestupuje KK Zábřeh B a KC Zlín.  V příštím soutěžním ročníku je nahradí Sokol Duchcov a Sokol Husovice. Odehrání posledního kola bude mít tak vliv pouze na statistiku soutěží.

Předposlední kolo soutěže opět nepřineslo nijak oslnivé výsledky. Hostující celky získaly dvě výhry. Obě jdou na konto celků z čela tabulky. Slavia Praha zvítězila ve Zlíně a Spartak Přerov v Táboře nad Sokolem Chýnov.  Nejlepší výkony v tomto kole zahrály Dana Wiedermannová z KK Zábřeh a a Kamila Šmerdová z ČKD Blanska. Obě porazily na domácí dráze shodně 596 kuželek. Jen o jednu kuželku méně porazila Jana Račková ze Sokola Chýnov.

Vedoucí celek tabulky zajížděl na dráhu posledního celku tabulky KC Zlína a bylo jasné, že pokud zvítězí získají mistrovský titul.  Domácí celek držel krok pouze v úvodu utkání, kde Lenka Polášková po výborném výkonu 580 přehrála Šárku Markovou. Za hostující celek kontrovala Vladimíra Šťastná výkonem 590. Po vyrovnaném úvodu ovládly hostující hráčky střední část utkání. Obě získaly body a posunuly Slavii do vedení 3:1 při náskoku 121 kuželek. V závěru si vybrala slabší chvilku Blanka Mizerová. Její slabší výkon však již neměl velký vliv na konečný výsledek a výhru hostujícího celku.

Spartak Přerov zajížděl k utkání předposledního kola do Tábora, kde měl za soupeře celek Sokola Chýnov. Hostující družstvo mohla jedině výhra a klopýtkutí Slavie ve Zlíně ponechat ve hře o titul. Úvod utkání byl ve znamení dvou vynikajících výkonu. Proti sobě nastoupily, za domácí celek Jana Račková a za Přerov Michaela Sedláčková.  Do posledních hodů nebylo rozhodnuto. Nakonec díky lepší závěrečné dorážce brala bod domácí hráčka, když po výkonu 595 přehrála svoji soupeřku o tři kuželky. Bod pro hostující celek uhrála Kristýna Strouhalová. Ve střední části se prosadily hráčky Spartaku Přerov a před závěrečnou fázi utkání šly do vedení 3:1 a náskoku 68 kuželek. V závěru zápasu domácí hráčky stahovaly postupně z náskoku hostujícího celku. Uhrály oba body, ale na kontě Přerova zůstalo plus 36 kuželek a to rozhodlo o jejich vítězství a o tom, že v tomto soutěžním ročníku obsadí druhou příčku.

Třetí v celkovém pořadí KK Zábřeh A hostil Konstruktivu Praha. Domácí hráčky měly hlavně zásluhou Dany Wiedermannové lepší vstup do utkání. Domácí hráčka porazila vynikajících 596 kuželek a tím vytvořila domácímu celku náskok 104 kuželek. Druhá domácí hráčka Hana Jáňová porazila stejně kuželek jako soupeřka. Na body vyhrála 3:1.  Střední část utkání skončila smírně a tak šly do závěru domácí hráčky při vedení 3:1  s náskokem 92  kuželek. Závěr zápasu  vyzněl lépe pro hostující hráčky, které vyhrály oba duely. Na smazáni nákoku v poražených kuželkách, ale neměly. Domácí celek si výhrou pojistil třetí místo v tabulce.

KK Zábřeh B zajížděl v tomto kole do Blanska a na přípdanou záchranu mohl pomýšlet jen v případě výhry. To se nestalo a po prohře 7:1  doprovodí do druhé ligy KC Zlín. V úvodní části utkání zahrála hostujícímu celku výborně Olga Bučková. Porazila 581 kuželek a díky tomu držel Zábřeh s domácími krok. Druhá polovina zápasu vyzněla jasně pro Blansko. V této fázi utkání předvedla výborný výkon Kamila Šmerdová, která porazila 596 kuželek.

SKK Náchod hostil KK Šumperk, celek, který na jaře nezískal ani bod a to se opakovalo i v tomto kole. Hned v úvodu utkání padly nejlepší výkony utkání. Domácí Michaela Divišová st. přehrála výkonem 572 Kateřinu Bezdíčkovou 544. Po vyrovnané střední části utkání, kde získala obě družstva po bodu se v závěru opět prosadily domácí. Díky této výhře obsadí SKK Primátor Náchod v tabulce pátou příčku. V posledním kole nemohou povyskočit nahoru ani klesnout dolů.

SKK Jičín hostil v předposledním kole TJ Valašské Meziříčí.  Utkání, ve kterém všechny hráčky skončily v červených číslech, vévodí výkon domácí Lenky Hrdinové, která porazila 534 kuželek. Pouze jidiná hráčka klesla pod pětistovku a to domácí Dana Viková, které chyběla jediná kuželka. Domácí hráčky si po celou dobu držely mírný náskok v poražených kuželkácha rovněž uhrávaly body. Za hostující celek bodovala Klára Zubajove ve střední části utkání a v závěru pak Markéta Jandíková.

Datum: 3. 4. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa