ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 16. kolo soutěže

Po 16. kole v tabulce beze změn. Oba týmy z čela tabulky zvítězily. Slavia Praha vede stále s náskokem tří bodů na Spartak Přerov.

Hostující celky zaznamenaly v tomto kole pouze jedinou výhru. Postaraly se o ni hráčky Spartaku Přerov, které převálcovaly slabě hrající béčko KK Zábřeh. SKK Primátor Náchod uhrál ve Zlíně remízu a je stále na jaře bez prohry. Ve zbývajících zápasech se radovaly z výhry domácí. Tabulka nedoznala ani po tomto kole na čele a na sestupových postech podstatných změn. Tabulku vede stále Slavia Praha s náskokem tří bodů na Spartak Přerov. Na konci se zdá být osud celků na sestupových příčkách zpečetěn. Ztráta pěti bodů se zdá být šest kol před koncem až příliš velká.

Šestistovky jsme se v tomto kole nedočkali. Hrálo se na třech méně padavých kuželnách a tak se není čemu divit. Nejblíže byla hráčka Slavie Praha Jana Pavlíková. Na šestistovku jí chybělo šest kuželek, když dosáhla výkonu 594.

Vedoucí celek tabulky, Slavia Praha, hostil v pražském derby Konstruktivu. Utkání předcházela jedna význačná událost. Družstva popřála za účasti Jiřího Jančálka, Ivany Palánové a Vladimíra Tlamky Antonínu Cihlářovi k jeho význačnému životnímu jubileu. 17. 2. 2011 se dožívá 90 let. Po tomto slavnostním ceremoniálu mohlo utkání začít a mělo jednoznačný průběh. Hráčky Slavie nemusely podat nijak oslnivý výkon na vítězství. V úvodu utkání zahrály obě domácí hráčky hluboko pod svoje možnosti. Konstruktiva toho naštěstí nevyužila. Střední část utkání rozhodla o všem. Jana Pavlíková spolu s Pavlínou Radílkovou zvítězily jednoznačně obě 4:0 a navýšily náskok Slavie v poražených kuželkách na 152. V závěru nastoupila po doléčení za domácí po dlouhé době Růžena Smrčková. Na kuželky sice na Veroniku Plasovou nestačila, ale na pomocné body zvítězila. Stejně se odvíjel i druhý duel. Lenka Nová rovněž prohrála s Vladimírou Śťastnou na kuželky. Na pomocné body na tom byla lépe a uhrála pro Konstruktivu četný bod a odvrátila hrozbu kanára.

Druhý v celkovém pořadí, Spartak Přerov, zajížděl k utkání do Zábřehu, kde měl za soupeře místní béčko, které drží v tabulce sestupovou pozici. Postavení družstev v tabulce bylo na průběhu znát. Domácí hráčky zůstaly hluboko za domácími výkony z minulých utkání a tím to hostujícímu celku hodně usnadnily. Třikrát pod pět set a třikrát těsně nad, na to se nedá výhrát ani v nižších soutěžích. Jediný bod pro domácí brala Helena Sobčáková za výkon 498, když porazila Kamilu Katzerovou 3:1. Nejlepší výkon v utkání podala pátá z pořadí jednotlivkyň Michaela Sedláčková, když porazila 568 kuželek.

KK Šumperk pokračoval i proti TJ Valašskému Meziříčí ve šňůře prohraných utkání. Hostující hráčky měly na zisk bodů, ale nakonec odjížděly s prázdnou. Domácí hráčky nezačaly utkání nejlépe, průměrné výkony nakonec stačily na udržení přijatelného výsledku. Střední část utkání vyzněla pro hostující hráčky, který šly do závěru za stavu 2:2 a vedením o 86 kuželek. V závěru Šumperk tento náskok neudržel. Hostující hráčky postupně ztrácely. Domácí dvojice zahrála výborně. Vendula Šebková výkonem 547 a Markéta Jandíková výkonem 560 nakonec pečetily výhru domácího celku.

KC Zlín hostil na jaře doposud neporažený SKK Primátor Náchod. Domácí hráčky v tomto uktání získaly čtyři body ze hry, ale v celkově poraženách kuželkách ztratily, a tak z toho nakonec byla spravedlivá dělba bodů. Zlínské hráčky měly lepší vstup do utkání. Po úvodu vedly 2:0 a vypadalo to dobře. Zlom přišel ve střední části utkání, kde sice Lenka Polášková po nejlepším výkonu v utkání  546 uhrála bod, ale díky nevýraznému výkonu Marie Bobkové a střídající Dany Samohýlové přišly o vedení v poražených kuželkách. V závěru podržela hostující celek jejich nejlepší hráčk Aneta Cvejnová, která výkonem 544 zajistila pro Náchod bod a výhru v poražených kuželkách a to znamenalo v konečném účtování remízu a zisk bodu.

SKK Jičín hostil v tomto kole Sokol Chýnov a při svém postavení a bodovém zisku si jeho hráčky nemohou dovolit prohrávat domácí utkání. Ani v tomto kole nezaváhaly a uhrály důležité dva body díky kterým již mohou být v klidu. Náskok pěti bodů na předposlední místo šest kol před koncem bude již asi dostatečný. Na nic moc padavé kuželně byly dosaženy jen průměrné výkony. Nejlépe zahrála hostující Jana Račková, která porazila 531 kuželek. Sokol Chýnov po dobrém začátku neustál střed utkání, kde si domácí hráčky vytvořily podstatný náskok do závěru a ten udržely.

Souboj dvou celků z popředí tabulky vyzněl po velkém boji pro domácí Blansko. Hostující KK Zábřeh A dominoval v první polovině utkání, po které jasně vedl 2:1 při náskoku 98 kuželek. Druhá část již pro ně nebyla tak úspěšná. Domácí hráčky získaly plný počet bodů a díky výbornému výkonu Kamily Šmerdové 574 vyhrály i na celkově poražené kuželky a to znamenalo zisk obou bodů.

Příští týden mají ligové soutěže volno. V termínovém kalendáři je tento týden vyhrazem pro konání mistrovstvví jednotlivců okresů. Soutěž pokračuje 17. kolem v sobotu 26. 2. 2011.

Datum: 13. 2. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa