ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 14. kolo soutěže

Výborný výkon Slavie Praha doma a Spartaku Přerov ve Zlíně. Kamila Barborová pokořila šestistovku výkonem 601 a Gabriela Helisová ve Zlíně shodila vynikajících 584 kuželek. Po výhře SKK Jičín v tomto kole se stává situace pro celky na konci tabulky bezvýsledná. KK Zábřeh B na předposledním místě ztrácí na Jičín již pět bodů.

V tomto kole byly jak domácí tak hostující celky úspěšné na 50 %. Venku bodovala Konstruktiva Praha, Spartak Přerov a SKK Primátor Náchod, který zastihla jarní část soutěže ve vynikající formě. Doma bodovala Slavia Praha, SKK Jičín a KK Zábřeh B.

Slavia Praha zahrála doma druhý nejlepší výkon v tomto soutěžním ročníku. Lepší byla pouze v druhém kole, kde nahrála ještě o 13 kuželek víc. I po tomto kole stále drží náskok čtyř bodů a míří za ziskem dalšího mistrovského titulu. O šancích hodně napoví příští kolo, kde zajíždí do Zábřehu, kde se utká s A týmem, který drží třetí příčku v tabulce. V závěru tabulky se zdá být rozhodnuto. Po tomto kole navýšil SKK Jičín na desátém místě svůj náskok na předposlední KK Zábřeh B na pět bodů a to se při rozložení sil zdá být náskok dostačující.

V tomto kole padla další šestistovka. Na své konto si ji připsala Kamila Barborová ze Slavie Praha, když v domácím utkání porazila 601 kuželek. Její spoluhráčka a nejlepší v pořadí jednotlivkyň Šárka Marková tuto hranici atakovala. Po výborné poslední dráze ji k této metě chyběla jediná kuželka, když dosáhla výkon 599 poražených kuželek.

Slavia Praha hostila v tomto kole béčko KK Zábřeh a od úvodních hodů bylo jasné, kdo je na kuželně pánem. Hned v úvodu utkání hostující hráčky na domácí nestačily. 110 kuželek mínus a stav 2:0 jim dával velmi malou naději na případný úspěch. Ve střední části utkání získala bod pro Zábřeh Olga Bučková, ale to nic neměnilo na jasné převaze domácích. Ty navýšily náskok na 149 a v závěru, kde na obou stranách dosáhly hráčky nejlepších výkonů, již nebylo o co hrát.

Hráčky SKK Jičín hrály hodně důležité utkání proti torzu družstva KK Šumperk a tak měly šanci na úspěch hodně posílenou. Domácí hráčky od úvodu své soupeřky těsně přehrávaly a to znamenalo, že před závěrem vedly 4:0 a 79 kuželek plus. Ani závěr nevybočil z dosavadního průběhu. Za hosty pouze Veronika Štáblová uhrála bod na Lenku Hrdinovou, kterou po 43 hodech střídala Nela Pristandová. Domácí hráčky tak nepotřebovaly nijak oslnivý výkon na zisk cenných bodů.

Hráčky KC Zlína jsou již s největší pravděpodobností smířené s tím, že nejvyšší soutěž po dvouletém působení opustí. Výhra v tomto kole doma mohla ještě vykřesat malou naději, ale nestalo se tak. Hráčky Spartaku Přerov byly nad jejich současné síly. Přerov podal ve Zlíně na místní poměry vynikající výkon. Hostující hráčky zahrály cca o 200 kuželek víc jak ostatní družstva. Do pořadí výkonů jednotlivkyň na zlínské kuželně se usadily na čelo hned tři hráčky Spartaku Přerov. K výbornému výkonu Gabriely Helisové 584, který vysoko překračuje doposud dosažené výkony na zlínské kuželně, není třeba komentář. Pozadu nezůstala ani Kateřina Fajdeková výkonem 576 a Michaela Sedláčková 568. Na tyto výkony domácí neměly. Bod nakonec uhrála Marie Bobková díky těsné výhře nad Kamilou Katzerovou.

KK Zábřeh A hostil v tomto kole nováčka soutěže Sokol Chýnov a nezaváhal i přesto, že domácí hráčky zahrály doma svůj vůbec nejhorší výkon v tomto soutěžním ročníku. Utkání zahájila pro domácí poměrně dobře Dana Wiedermannová. Porazila 569 kuželek, a to je její třetí nejlepší výkon doma. Ostatní hráčky ji však nenásledovaly. Dva výkony pod pět set, to určitě příští týden na pražskou Slavii stačit nebude. Domácí hráčky měly kliku, že se i Chýnovu nedařilo. Jejich nejlepší hráčka Zdena Vytisková porazila 535 kuželek a to je málo.

TJ Valašské Meziříčí hostilo v tomto kole Konstruktivu Praha. Ve vyrovnaném utkání rozhodl závěr, kde se projevila větší zkušenost hostujících hráček. Petra Najmanová společně s Lenkou Novou po výkonech 574 resp. 550 otočily utkání ve svůj prospěch. Z plus 50 kuželek, které měly k dobru domácí před závěrečnou částí, uhrály stav na konečných plus 80 pro Konstruktivu.

Hráčky SKK Primátoru Náchod zajížděly ke svému dalšímu utkání do Blanska, kde hostující celky moc často nevyhrávají. Rozjetému Náchodu se to v tomto kole podařilo. Po vyrovnaném úvodu zápasu, kde velmi cenný bod uhrála rozdílem jediné kuželky hostující Divišová a druhý bod přidala Dana Adamů, to nevypadalo pro domácí hráčky nijak dobře. Vedly sice v součtu o dvě kuželky, ale na body to bylo 2:1 pro Náchod. Ve druhé části rovněž dominovaly hostující hráčky. Aneta Cvejnová potvrdila vynikající formu a nejlepším výkonem v utkání pečetila jasnou výhru hostujícího celku. Bod domácí Lenky Kalové již nemohl nic na výhře hostujícího celku změnit.

Datum: 30. 1. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa