ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – jedenácté kolo soutěže

Závěrečné kolo podzimu se hrálo za nepříznivých klimatických podmínek. Nakonec se neodehrálo pouze jediné utkání. Poslední kolo podzimu bylo pohromou pro domácí týmy. Zvítězit se podařilo pouze Moravské Slavii Brno.

Ve zbývajících čtyřech utkáních, když pominu odložené utkání Kovářská – Luhačovice, měly navrch hostující týmy. Mezi asi největší překvapení kola patří výhra TJ Valašského Meziříčí v České Třebové a Konstruktivy Praha v Dačicích. Rovněž výhra Slavoje Praha v Náchodě po výsledcích v minulých kolech se nečekala.

V tomto kole mají hráči na svém kontě pouze šest šestistovek. Nejlepší výkon hodil David Volek z TJ Valašského Meziříčí v České Třebové, kde porazil 639 kuželek. Pořadí jednotlivců dle průměrů nedoznalo po tomto kole podstatných změn. Pouze odstup vedoucího Pavla Jirouška od svých pronásledovatelů se postupně snižuje. Poslední kolo podzimu nebylo nakloněno hráčům se 100% ziskem bodů. Oba hráči, kteří doposud neztratili bod v tomto kole, prohráli a oba na domácí dráze. Martin Kovář z SKK Primátoru Náchod i Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová po slabých výkonech přenechali body svým soupeřům.

SKK Primátor Náchod hostil po vynikajícím výkonu v minulém kole v Luhačovicích Slavoj Praha, který naopak prohrál v minulém kole doma s Lokomotivou Česká Třebová. Pro domácí celek nezačalo utkání nijak dobře. Dvojice Slavoje Praha Zdeněk Gartus a Jaroslav Procházka přehrála jednoznačně domácí hráče. Slavoj šel do vedení 2:0 při 88 kuželkách náskoku. Ve druhé části utkání opět Slavoj navýšil náskok. Martin Kovář zahrál hluboko pod svůj standard. Vedení 3:1 a 110 kuželek ve prospěch hostujícího týmu. Závěr utkání domácí dvojice postupně umazávala z náskoku hostů. Ondřej Sobčák s Jaroslavem Hažvou uhráli oba body. Na kontě Slavoje zůstalo v konečném účtování 48 kuželek a ty rozhodly o tom, že Slavoj Praha po podzimu skončí na druhém místě v tabulce se shodným ziskem bodů jako vedoucí celek.

Vedoucí celek tabulky KK PSJ Jihlava zajížděl k utkání posledního podzimního kola do Husovic a zápas se pro ně nevyvíjel nijak růžově. Domácí šli zásluhou výborných výkonů Zděňka Vymazala 612 a Jiřího Axmana 590 do vedení 2:0. Druhá část utkání naopak vyšla lépe hráčům hostujícího celku. Jihlava srovnala stav na 2:2, ale při podstatně vyrovnanějíšch duelech než v úvodu. Robin Parkan bral bod díky výhře o dvě kuželky. Ve druhém duelu došlo k oboustrannému střídání. Domácí Jan Machálek nehrál úplně dle svých představ a Jihlava brala i druhý bod. V závěru již měli navrch na kuželky jihlavští hráči a to nakonec rozhodlo i o jejich hodně těsné výhře. Na konci nakonec rozhodly pouhé dvě kuželky o které nahrála Jihlava v celkovém součtu víc jak domácí.

Asi největší překvapení kola se zrodilo v České Třebové, kam zavítal nováček soutěže TJ Valašské Meziříčí. Domácí celek po výhře v minulém kole na Slavoji zahrál hodně špatně a toho hosté dokonale využili. Podali druhý nejlepší výkon podzimu. Lépe zahráli pouze ve druhém kole. Úvodní část utkání vyšla hráčům hostujícího celku na jedničku. David Volek (639) s Radimem Metelkou (637) odehráli životní zápas. Jasně přehráli domácí hráče a vytvořili náskok 121 kuželek. Střed utkání domácí hráči vůbec nezvládli. Opět domimovali hosté a bylo zcela jasné, že se tentokrát budou muset se ziskem bodů rozloučit. Mínus 238 kuželek při vedení hostů 4:0 bylo moc. V závěru utkání získal jediný bod pro domácí Karel Zubalík, když přehrál Dalibora Tučka jen těsně o čtyři kuželky. Punc neporazitelnosti ztratil v tomto kole Pavel Jirouček, který prohrál duel s Tomášem Cabákem.

Centropen Dačice hostil Konstruktivu Praha a po minulém fantastickém domácícm výkonu se dalo čekat, že domácí hráči budou tento výkon opakovat. Opak byl pravdou. Zahráli svůj nejhorší výkon podzimu a oba body přenechali svému soupeři. Dačicím vyšla úvodní část utkání. Dobré výkony, vedení 2:0 a 43 kuželek do plusu dávalo domácím velkou naději. Ve střední části získala obě družstva po bodu a tak na tom byli lépe před závěrem domácí hráči. Závěr utkání se hrál pod taktovkou hostů. Lukáš Doubrava s Jiřím Fraňkem uhráli oba body při výrazném rozdílu v poražených kuželkách a to rozhodlo o překvapivé výhře Konstruktivy.

Poslední celek tabulky KK Moravská Slavia Brno hostil Spartak Přerov vědom si toho, že každá ztráta domácích bodů je katastrofou. Po dvě třetiny utkání na tom byli lépe hostující hráči, kteří měli mírně navrch. V dramatickém závěru zápasu bylo jasné, že Pavel Palián uhraje bod po výborném výkonu 616 a nahraje důležité kuželky. Ve druhém duelu to již tak jasné nebylo. Zdeněk Vránek nakonec udolal Vlastu Bělíčka rozdílem dvou kuželek a bral cenný bod pro domácí. Moravská Slavia tak díky této výhře přezimuje v tabulce na předposldením místě se ztrátou dvou bodů na TJ Valašské Meziříčí. 

Datum: 5. 12. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa