ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Nejvyšší výkony k vidění v Kroměříži!

Již čtrnáctý ročník Poháru mladých nadějí zahájil o svátku 28. září 2010 pěti turnaji v Kosmonosích, Kroměříži, Nové Bystřici, Rokycanech a Zábřehu.

Na to, že nám sezóna teprve začíná, byla účast víc než solidní. Prvního turnaje se zúčastnilo celkem 195 dětí. Nižší počet je způsobený tím, že v novém termínu do Kosmonos nepřijeli všichni přihlášení.

Na startu se objevilo hodně nových tváří, což ukazuje, že kuželky jsou i pro ty nejmladší stále přitažlivé a prostě mají své kouzlo. Bohužel se prvnímu turnaji nevyhnul problém, kterým byla „potopa“ na kuželně v Kosmonosích. Turnaj se tak dohrával v neděli 10. října. Trošku to mi to připomnělo loňský začátek soutěže. To se nám to „vyvrbilo“ ve Valašském Meziříčí. Tak snad to máme vybrané.

Nejvyšší výkon viděli diváci v Nové Bystřici. Předvedl jej mladší žák kamenický Daniel Aujezdský a měl hodnotu plných 269 kuželek, což znamenalo i vysoký bodový zisk do celkového pořadí hráčů. Mezi staršími žáky zahrál výborně v Kroměříži Jan Bureš z Valašského Meziříčí (261). V kategorii mladších žákyň zahrála dobře v Kroměříži sedlnická Adéla Sobotíková (248). Mezi staršími žákyněmi byl nejvyšší výkon 263 kuželek v podání zkušené Natálie Topičové z Valmezu opět na kuželně v Kroměříži.

Průběžné pořadí uvedu až po odehrání 2. série turnajů. Opět upozorňuji, abyste stále věnovali pozornost datu narození svých svěřenců.

Děkuji všem pořadatelům za včasné zaslání výsledků. Přeji hodně zdaru v dalších kláních a nezapomeňte poslat včas přihlášky pro další turnaj.

Jiří John, vedoucí soutěže

Datum: 12. 10. 2010 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John