ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Rozhodnuto o soutěžích dorostu

Vzhledem k malému zájmu družstev o start v 1. KLD a 1. KLDD VV ČKA po pečlivém zvážení situace, podpořeném anketou mezi právoplatnými účastníky výše zmíněných soutěží, rozhodl přijmout „krizový“ návrh STK ČKA, vycházející z tezí Komise mládeže, na zrušení obou soutěží a předání všech družstev do krajských přeborů.

V anketě bylo osloveno 23 družstev, z nichž se vyjádřilo 17.
Pro zachování 1. lig byly 4 hlasy pro nový navrhovaný systém pak 13 hlasů.

Nová soutěž se bude jmenovat Dorostenecká liga.

Systém soutěže:

Základní část dorostenecké ligy probíhá v krajích. Tříčlenná družstva dorostu hrají ve 14 skupinách. Soutěže jsou řízeny příslušnými KKS, které vydají samostatný Rozpis a Rozlosování soutěže. Je možné spojení družstev z více krajů do jedné společné soutěže. Z každého kraje mají dvě družstva právo postupu do finálové části. V případě společné soutěže postupuje tolik družstev, kolik postupových míst bylo přiděleno jednotlivým krajům. Další čtyři družstva postoupí z krajů s největším počtem účastníků v základní části. Základní část DL musí být v krajích ukončena do 20. 3. 2011.

Ve finálové části startují tříčlenná družstva dorostenců, dorostenek nebo smíšená a soutěží formou turnajů. Hrají v disciplíně 120 hs přes čtyři dráhy na čtyřech drahách. Turnaje proběhnou ve třech kolech dle regionálního členění, vždy na neutrální kuželně. V prvním kole proběhnou 4 čtvrtfinálové turnaje po osmi účastnících. Z každého turnaje postoupí 4 nejlepší družstva. Ve druhém kole proběhnou 2 semifinálové turnaje po 8 účastnících, postoupí opět dvakrát 4 nejlepší družstva do osmičlenného finálového turnaje. Finálová část dorostenecké ligy bude upravena samostatným rozpisem.

Ve finálové části Dorostenecké ligy mohou startovat hráči, kteří v soutěžním roce, tj. v období od 1. 7. 2010 do 30. 6. 2011, dosáhnou věku 13 až 18 let, tedy i žáci.

V současné chvíli je nutné, aby krajské svazy přijaly všechny „bývalé“ účastníky 1. KLD a 1. KLDD do svých soutěží a rozlosování soutěže upravily tak, aby se skončilo nejpozději 20. 3. 2011.

Existence 2. KLD v tomto modelu ztrácí smysl, a proto VV ČKA netrvá na tom, aby krajské svazy tuto společnou soutěž vypisovaly.

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA

Datum: 15. 7. 2010 | Sekce: VV ČKA | Autor: Hanuš Slavík