ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 21. kolo

Mistrovský titul putuje již po čtrnácté do pražského Edenu. Slavia Praha vybojovala jedno kolo před koncem 14. mistrovský titul. Družstvo ČKD Blanska se sice může na vedoucí celek v posledním kole dotáhnout, ale skóre má podstatně horší.

Hráčky ČKD Blanska získají stříbrné medaile a na třetím místě skončí hráčky KK Šumperku. Na tomto pořadí již nemůže poslední kolo nic změnit. Hráčky Konstruktivy Praha mají v posledním kole volný los a na třetí příčku se již nemohou dotáhnout.

Na sestupovém postu je také jasno. Ligu opouští po ročním působení hráčky TJ Neratovic. O tom, kdo nahradí volná místa, není zatím ve druhých ligách jasno. O tom, kdo postoupí rozhodne až poslední kolo.

Slavia Praha zajížděla k utkání předposledního kola do Šumperku a jen vítězství jí mohlo zajistit ambice na zisk mistrovského titulu. Utkání velmi dobré úrovně začalo lépe pro domácí hráčky, které šly zásluhou výborných výkonů Kateřiny Bezdíčkové 603 a Nikoly Tatouškové 580 do vedení 2:0 při vedení 79 kuželek.  V dalším průběhu pak začaly získávat navrch hráčky Slavie. Růžena Smrčková přehrála Lenku Kubovou, když porazila 571 kuželek. Domácí Jitka Horká přehrála Vladimíru Šťastnou a to bylo ze strany domácího celku vše. Závěr utkání vyzněl zcela jasně ve prospěch hostujících hráček. Kamila Barborová s Danielou Žďárkovou zcela jasně svoje soupeřky přehrály a dovedly utkání do vítězného konce. Hráčky Slavie Praha získaly díky této výhře již čtrnáctý mistrovský titul. Družstvo KK Šumperk i přes prohru uhájí v konečném pořadí třetí příčku.

Druhý kandidát na mistrovský titul, TJ ČKD Blansko, hostil Konstruktivu Praha a jen výhra co nejvyšším rozdílem jim mohla zachovat naději na případný boj o mistrovský titul v posledním kole. Konstruktiva uhrála v Blansku dva body a to vzalo domácím hráčkám naději, která by stejně byla velmi mizivá. Jen těžko lze předpokládat, že by Slavia Praha prohrála doma s KK Zábřehem „A“. Blansko začalo utkání ve velkém stylu. Úvod zápasu vyzněl jasně pro domácí hráčky. Šly do vedení 3:0 při náskoku 167 kuželek a to bylo pro hráčky Konstruktivy příliš velké sousto na případné korigování výsledku. Lenka Nová po výborném výkonu 578 brala bod. Druhý bod připsala na konto Konstruktivy Petra Najmanová po výhře 3:1 o jednu kuželku. Poslední bod brala Zuzana Musilová a to znamenalo jasnou výhru domácího celku.

V dalších utkáních již v podstatě o nic nešlo. KK Zábřeh „B“ zajížděl k utkání předposledního kola do Zlína. Utkání, které se vinou poruchy automatu protáhlo na čtyři hodiny, nakonec skončilo nerozhodně 4:4. Hráčky KC Zlín braly čtyři body ze hry, KK Zábřeh bral dva body za víc poražených kuželek. Výborný výkon v utkání podala hostující Lenka Horňáková, která porazila 567 kuželek a vysoko převýšila ostatní dosažené výkony v utkání. V závěru zápasu bylo jasné, že domácí Alena Kantnerová přehraje Evu Sedlákovou. Zraky diváků se upínaly k souboji Martiny Zimákové s Olgou Ollingerovou. Hostující hráčka na závěrečné dráze mohutně dotahovala, ale nakonec ji k tomu, aby hostující družstvo uhrálo dva body chyběla jediná kuželka. O to víc mrzí nevýrazný výkon na třetí dráze, kde porazila 118 kuželek.

Hráčky SKK Primátoru Náchod hostily Spartak Přerov a hostující družstvo jim připravilo studenou sprchu, když jim nadělilo kanára. Náchodské hráčky zahrály pod psa a nezmohly se na zisk ani jediného bodu. O tom vypovídá i nejlepší výkon v celku domácích, který dosáhla Michaela Divišová ml., když porazila pouhých 516 kuželek. Hostující celek převýšil domácí po všech stránkách a když ani Ilona Bezdíčková nevyužila zaváhání Kateřiny Fajdekové skončilo utkání pro domácí družstvo fiaskem. Výborný výkon v utkání podala přerovská Michaela Sedláčková, která porazila 576 kuželek.

Poslední utkání na domácí dráze pro KK Zábřeh „A“ bylo snadnou záležitostí. Hostující celek TJ Neratovice se dostavil k utkání pouze v pěti a tak nebylo co řešit. Nejlepší výkon v utkání podala domácí Jitka Killarová s 558 poraženými kuželkami. Z hostujícího celku byla nejlepší Zdenka Černá výkonem 541 kuželek.

Datum: 11. 4. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa