ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Hodnocení MU dorostu POL–CZE

Ve dnech 1.–4. dubna se uskutečnilo mezistátní utkání dorosteneckých reprezentací Polska a České republiky. Toto utkání hostilo malé městečko Gostyň, které leží asi 30 km od Leszna. Naší výpravu tam přivítala velmi dobře připravená kuželna se segmentovými drahami.

Pro trenéry všech čtyř družstev to byla jedna z prvních možností prověřit své „ovečky“ před blížícím se mistrovstvím světa dorostu, které se uskuteční v květnu 2011 v Bosně. Celý program v pátek byl zahájen v 8 hodin slavnostním nástupem zúčastněných družstev, vyslechli jsme hymny obou národů s následným přivítáním prezidentem PZK Bernardem Broňskim a starostou města Gostyně.

Poté v 8.30 nastoupili k svému utkání dorostenci. Po dohodě vedení obou výprav se ze základní sestavy šesti hráčů nominovala čtveřice, jejichž výsledky se pak započítali do výsledku MU a bylo dohodnuto, že o výsledku rozhodne celkový součet poražených kuželek. Z naší strany nastoupila čtveřice Pytlík, Procházka, Schejbal a Endršt. Očekávalo se vyrovnané utkání, ale naši hráči už na začátku rozhodli výborným výkonem Michala Pytlíka 581 kuželek o náskoku o 56 kuželek, když Martin Procházka výkonem 519 držel krok se svým soupeřem Michalem Schulzem. Další naše dvojice Martin Schejbal (555) a Honza Endršt (549) udržela se svými soupeři krok a zajistila našemu týmu vítězství o 65 kuželek. V souboji hrajících náhradníků zvítězili rovněž naši hráči Michal Wohlmuth (541) a Daniel Neumann (527) o 10 kuželek.

Od 10.30 nastoupily dorostenky. Na naší straně to byla zkušenější Nikola Tatoušková (557) a Klára Zubajová (516) a nováčci v reprezentaci Lucka Nevřivová (509) a Vlasta Kohoutová (496). Díky výraznému náskoku 73 kuželek, který vybojovala na své soupeřce Nikola, nakonec naše družstvo porazilo hostitele o 34 kuželek a zaznamenalo velice cenné vítězství.

V odpoledním programu nastoupili naši dorostenci proti polské juniorské reprezentaci, která měla v Gostyni svoje soustředění. Bylo dohodnuto, že utkání bude hodnoceno bodovým způsobem. V souboji s o generaci staršími soupeři naši dorostenci prohráli 6:2 na body o 13 kuželek, když ve vyrovnaném utkání Michal Pytlík prohrál s výkonem 576 se svým soupeřem o 1 kuželku a Dan Neumann přehrál svého soupeře o 3 kuželky, ale prohrál na body 2,5:1,5 posledním hodem o 1 kuželku na dráze (133:132).

K největšímu překvapení došlo v souboji našich dorostenek s polskými juniorkami v čele s medailistkami z MS Joannou Lajtke a Malgorzatou Leopold, když naše děvčata po vyrovnaném průběhu utkání ukázala vyrovnanější formu a porazila polské juniorky v poměru 5:3 o 43 kuželek. Pátek byl po naši výpravu úspěšný.

V sobotu byla na programu soutěž v sprintu a v mixech. Také v obou těchto disciplínách se našim reprezentantům podařilo přehrát své soupeře a po výborných výkonech zvítězili ve svých kategoriích Honza Endršt a Lucka Nevřivová. V mixu výborně zahrála dvojice Lucka Moravcová a Dan Neumann a zvítězili výkonem 287.

Toto MU se dá hodnotit z naší strany jako velmi úspěšné, všichni nominovaní se ke svým startům postavili velmi zodpovědně a i přes počáteční nervozitu některých nováčků dosahovali dobrých výkonů. Velmi dobře zahrály očekávané opory svých výběrů Michal Pytlík, Martin Schejbal a Nikola Tatoušková, velmi dobře přes zdravotní problémy v pátek zahrál v sobotu výborně Honza Endršt a nováčci Michal Wohlmuth a Dan Neumann a u děvčat Lucka Nevřivová, Vlasta Kohoutová a Lucka Moravcová dokázali, že mají na to aby se stali vážnými uchazeči o reprezentační dres do budoucna. Rezervy mají určitě Klára Zubajová a Martin Procházka, ale i jejich výkony i přístup byly dobré.

Jinak utkání bylo ze strany pořadatelů zajištěno naprosto dokonale, naše výprava se nesetkala s nejmenšími problémy a bylo o ni naprosto perfektně postaráno.

Datum: 8. 4. 2010 | Sekce: Reprezentace | Autor: Ladislav Musil