ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – 3. předkolo a los 1. kola nadstavby

Skončila základní část Poháru ČKA v kategorii mužů. Známe 16 postupujících do nadstavbové části, ve které se střetnou v prvním kole se šestnácti nasazenými družstvy. Termín pro odehrání 1. kola je 28. února 2010.

Skončila základní část Poháru ČKA v kategorii mužů. Známe 16 postupujících do nadstavbové části, ve které se střetnou v prvním kole se šestnácti nasazenými družstvy. Ta byla nasazena tak, že do každé čtvrtiny bylo nasazeno jedno družstvo podle pořadí z loňské finálové skupiny (čísla 1–4). K nim byli nasazeni loňští poražení čtvrtfinalisté (čísla 5–8). Zbytek nasazených družstev (čísla 9–16) tvoří nejlepší přihlášená družstva z dlouhodobých ligových soutěží. K těmto nasazeným družstvům bylo nalosováno šestnáct postupujících družstev ze základní části. Zde byla uplatněna podmínka Rozpisu, která říká, že v prvním kole spolu budou hrát družstva ze sousedních krajů (s určitou výjimkou Prahy). Termín pro odehrání 1. kola je 28. února 2010. Nezapomeňte nahlásit termíny zápasů hned, jak je mezi sebou dohodnete. Rozlosování najdete na konci zpravodaje.

Chtělo by se napsat, že postoupili všichni favorité. To ale ani zdaleka není pravda. Role favorita se beze zbytku zhostila družstva BOPO Třebíč, Škoda Plzeň a KK SDS Sadská. Jedině tato tři favorizovaná družstva dokázala vyhrát obě svá utkání. Ale ještě další tři družstva dokázala vyhrát oba zápasy. Zatím co mezi Kolínem a Žirovnicí se favorit hledal těžko, i když pro Kolín hovoří jasně postavení v tabulkách svých skupin třetích lig, Otrokovice v souboji s Vyškovem a Slavii Karlovy Vary v duelu s Bohušovicemi rozhodně za favority považovat nebylo možné.

A další nečekané výsledky. Třetiligový Krnov přehrál doma „C“ družstvo Přerova jenom 4:2, ale to mu na přerovských drahách nestačilo. Druholigový Chomutov vyhrál v Příbrami 4:2 a zdálo se být vše jasné. Neuvěřitelné se stalo skutkem. Příbram vyhrála v chomutovské odvetě 5:1 a postupuje.

Celkem hladce si vybojovali postup další favorité, Nová Bystřice, Rosice a Šluknov, jasnými výhrami v domácím prostředí (u Nové Bystřice a Šluknova trochu s otazníkem), když na venkovních kuželnách přesvědčivě lepší nebyli.

A co zbývající zápasy. Ve většině případů to byla dramata. Lomnice si prohrála postup už venku a domácí dobrý výsledek už nebyl nic platný. Újezd sv. Kříže si vybojoval postup v odvetě už ve druhé dvojici. Velmi podobné to bylo i mezi třetiligovým béčkem Přerova a Ostravou. O překvapivém postupu „A“ družstva Otrokovic jsem už psal a nechybělo mnoho, aby postoupilo i „B“ družstvo na úkor Horního Benešova. Hráči Horního Benešova se uspokojili výhrou v Otrokovicích a stejným poměrem potom prohráli doma. Rozhodovaly dílčí body. Dramatické utkání bez jasného favorita mezi Rychnovem „B“ a Přeloučí je popsáno přímo z dějiště níže u výsledku tohoto zápasu. Zajímavé bylo i střetnutí Trutnova „A“ s Konstruktivou „C“. Obě družstva vyhrála v domácím prostředí 5:1. Trutnov ale v odvetě ztratil bod hned v prvním duelu a po dvou hráčích ztratil už 5 dílčích bodů a to znamenalo, že zbývající hráči musí vyhrát 4:0, aby dovedli družstvo alespoň do náhlé smrti. To se nepodařilo.

Všechno, co přečtete v dnešním zpravodaji najdete i denně aktualizováno na webu www.poharcka.wz.cz.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 11. 1. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda