ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Ohlédnutí za Vánočním turnajem 2009

O víkendu 12.–13. prosince se na velmi dobře připravené kuželně v Kutné Hoře uskutečnil již 10. ročník Vánočního turnaje krajských výběrů dorostenek a dorostenců.

Vzhledem k tomu, že v Kutné Hoře je čtyřdráha, tak museli pořadatelé přejít na disciplínu 100 hs. Velice potěšitelná byla účast výběrů všech 14 krajů naší republiky. Ještě potěšitelnější pak byly výkony, které účastníci předvedli. Podle řady těch, kteří se zúčastnili předchozích ročníků, tak úroveň byla zřejmě nejvyšší ze všech dosavadních ročníků. Svědčí o tom i to, že v kategorii chlapců na postup nestačil ani výkon 450, u děvčat se nepostupovalo na 439!

Vrcholem pak bylo vystoupení Martina Marka „dotahováka“ Olomouckého kraje, který plné kutnohorské kuželně předvedl vynikající výkon 505 kuželek. O mnoho pozadu nezůstal ani reprezentant „domácího“ středočeského výběru Leoš Vobořil, který dosáhl 486 kuželek. O jejich nadvládě o tomto víkendu svědčilo i to, že oba se utkali v nedělním finále ve sprintu. Tam naopak prokázal lepší nervy Leoš Vobořil. Třetí místo v jednotlivcích si za výkon 477 zajistil Daniel Svoboda, hájící barvy Jihomoravského kraje.

V kategorii děvčat kralovala o víkendu Monika Wajsarová (Liberecký kraj). V sobotu dosáhla výborných 475 kuželek, v neděli pak našla přemožitelku až ve finále v jihomoravské Lucii Nevřivové. Druhý nejlepší výkon v sobotu předvedla Denisa Hamplová z Moravskoslezského kraje, třetí pak byla Markéta Hofmanová z kraje Ústeckého. Ta dosáhla výkonu 447.

V soutěži krajů ale nakonec nerozhodly vynikající výkony jednotlivců, ale naprosto vyrovnaná hra celé čtveřice. A to dokázal pouze jeden výběr – Ústeckého kraje. Na jeho 1801 kuželek žádné jiné družstvo nedosáhlo, a tak si Ústečtí odvážejí z Kutné Hory zasloužené vítězství. O druhé místo se pak strhl neuvěřitelný boj do posledního hodu a rozhodovala každá kuželka. Nakonec se z druhého místa radovali zástupci Moravskoslezského kraje (1782), bronz patří Středočechům (1781) a nepopulární „bramborová“ zůstala zástupcům kraje Olomouckého (1780).

Letošní ročník turnaje se znovu velmi vydařil. Velké poděkování pak patří pořadatelskému oddílu v Kutné Hoře, který se úkolu zhostil na výbornou a vytvořil tak nezbytný předpoklad pro úspěšný průběh akce.

Vánoční turnaj dorostu 2009

Datum: 15. 12. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer