ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – 1. kolo žen

Bylo odehráno první kolo v němž se měly střetnout čtyři dvojice o zbývající čtyři místa v osmifinálovém pavouku.

Je tam ale to slovo měly. Ze soutěže totiž odstoupil KK Kroměříž „B“ pro momentální nedostatek hráček schopných hrát s plnou intenzitou kuželky. Do osmifinále tak byla bez boje uvolněna cesta Jiskře Otrokovice. Více mne překvapilo, že pro odvetné utkání v Červených Pečkách se omluvilo družstvo Českého Krumlova, když v prvním, domácím utkání soupeřky přehrálo 5:1 a vytvořilo si reálnou šanci postupu. Postup tak spadl do klína Červeným Pečkám.

I přes tato dvě odstoupení učinil pohár žen malý krůček vpřed v počtu zúčastněných družstev. Vloni se začínalo až od osmifinále.

Zbývající dvě dvojice odehrály svá utkání beze zbytku. Trutnov vyhrál v domácím prostředí nad Rychnovem tím nejtěsnějším rozdílem a tak se nedalo příliš očekávat, že v odvetě v Rychnove vybojuje postup. Také se tak stalo. Na postup daly Trutnovu zapomenout hned první dvě hráčky Rychnova, Irena Bidrmanová a Věra Moravcová.

Největším překvapením je pro mě zcela jednoznačný postup Lomnice. Výrazně přehrála soupeřky z Rudné už v domácím prostředí a na jejich kuželně jim nedarovala ani bod.

Osmifinálový pavouk je tedy zaplněn a nic nebrání tomu, aby se pohár žen rozjel naplno. Osmifinále se vlastně už rozjelo prvním odehraným utkáním Jiskra Nová Bystřice – Sokol Kolín.

Všechno, co přečtete v dnešním zpravodaji najdete i denně aktualizováno na webu www.poharcka.wz.cz. Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnout také z výše uvedené adresy.

Datum: 14. 12. 2009 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda