ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 12. kolo

Tabulka skupiny „A“ se po 12. kole hodně vykrystalizovala, situace v tabulce skupiny „B“ zůstává i nadále komplikovaná.

Skupina „A“

Tabulka skupiny „A“ se po 12. kole hodně vykrystalizovala. Je vysoce pravděpodobné, že Duchcov a Rokycany do finálovém skupiny doprovodí Kutná Hora.

Kutnohorští zavítali na kuželnu Červeného Kostelce. Zahráli zde sice slabě, výkon domácích byl ale jejich výkonu přímo úměrný, a tak si díky poměrně jasné výhře připisují další dva body do tabulky.

Dorostencům Kutné Hory se šance na postup výrazně zvýšila hlavně kvůli až nečekané prohře jejich rivalů z Českých Velenic. Jihočeši přivítali doma druhý celek tabulky, takže se očekával tuhý boj. Opak byl ale pravdou. Domácí hráči v první várce zahráli hluboko pod svoje možnosti, a hostující si tak připisují jasně body, přestože jejich výkony nebyly nijak závratné. O trochu lepší podívanou nabídl závěr, i zde však domácí Miroslav Kotrč podlehl nejlepšímu hráči hostí Michalovi Pytlíkovi (550), utkání tedy skončilo drtivou porážkou domácího týmu.

K překvapení nebylo daleko v Duchcově, kde se představili dorostenci Lokomotivy Liberec. Domácí družstvo v tomto utkání výkonnostně spadlo až na domácí minimum. V úvodní dvojici bral bod Jan Endršt, ani on ale se svým výkonem určitě nebyl spokojen. Černý den měl však Zdeněk Ransdorf, na kterého se navíc liberecký Štěpán Kvapil vytáhl a výkonem 556 zajistil svému týmu nečekaně tučný náskok 50 kuželek. Z něho měl Jan Holanec v závěru vyžít, aby byla aspoň remíza. Když měl před poslední dorážkou stále ještě 22 kuželek do plusu, vypadalo to pro hosty velmi nadějně. Domácí Tomáš Štraicher ovšem zabojoval a stáhl oněch 22 kuželek, což znamenalo pro Duchcovské šťastnou výhru tím nejtěsnějším rozdílem.

Skupina „B“

Situace v tabulce skupiny „B“ zůstává i nadále komplikovaná. Hypotézu o finálové skupině bez Zábřehu můžeme s klidem zamítnout. O zbylá dvě postupová místa se utkají tři patnáctibodová družstva (PSJ Jihlava, Blansko, Hranice) a Horní Benešov.

Na blanenské šestidráze se setkala družstva z čela tabulky. Plnou polovinu hráčů však tvořili náhradníci, z toho dva byli na sestavě Blanska, jeden Zábřehu. Utkání bylo od počátku velmi vyrovnané, oba body z úvodní čtveřice ovšem padly do klína hostům, když Jiří Michálek přehrál o 10 kuželek domácího Jakuba Šplíchala a Martin Marek zlepšenou hrou v druhé šedesátce porazil solidně hrajícího Svatopluka Kocourka. V infarktovém závěru se bojovalo do posledního hodu. O remíze rozhodl blanenský Michal Švéda až posledním hodem, kterým musel porazit 8 kuželek.

Horní Benešov si doma vyšlápl na jednoho ze svých soků v boji o postup. Proti jihlavskému PSJ předvedli domácí dosud nejlepší domácí výkon. Naopak z hostů dokázal bodovat pouze zkušený Jan Ševela, i když v závěru to vypadalo, že bod potřebný k remíze přidá i Jakub Zdražil. Ten však v druhé šedesátce hodně polevil, a tak oba body zůstaly v Benešově.

V souboji posledních družstev tabulky hraném v Židenicích, se soupeři rozešli smírně. Rozjezd se podařil lépe domácímu týmu, když výborně zahrál brněnský Aleš Sedlář (560). Z náskoku, který vytvořil, však žilo jeho družstvo až do konce. Tomáš Vejtasa s Danielem Svobodou se totiž přes hranici 500 bodů nedostali, čímž hostům umožnili odvézt si bod.

V posledním podzimním utkání ani tentokrát domácí Start Jihlava nedosáhl proti favoritovi na vítězství. Jediné dílčí vítězství domácích zaznamenal Jan Blažek a to bylo na dobře připraveného soupeře málo. Hranice tak zaslouženě v Jihlavě vítězí 1:3. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 9. 12. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka