ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů – 8. kolo

Domácí týmy si v tomto kole připsaly na své konto tři vítězství, hosté dokázali vyhrát ve dvou utkáních a jeden zápas skončil nerozhodně.

KK Zábřeh uhrál proti Jiskře Kovářské cenný bod, Lokomotiva Česká Třebová bodovala ve Vrchlabí a SKK Primátor Náchod přiváží oba body z Brna po výhře 6:2 nad Sokolem Husovice.

V tabulce po tomto kole k převratným změnám nedošlo. Stále vede SKK Primátor Náchod před Slavojem Praha a KK PSJ Jihlavou. Družstva na druhém a třetím místě mají stále odložené utkání k dobru. Na konci tabulky jsou družstva se ziskem tří bodů v pořadí Sokol Husovice, KK Moravská Slavia Brno a Spartak Vrchlabí.

Vedoucí celek tabulky SKK Primátor Náchod se představil v Husovicích. Domácí družstvo tentokrát doplatilo na nevyrovnané výkony družstva. Hráči Sokola Husovice dvakrát překonali šestistovku a ani to nestačilo. Hosté neměli na svém kontě žádnou. V úvodu zápasu domácí Libor Škoula hodil rovnou šestistovku a Ondru Sobčáka jasně přehrál. Ve druhém duelu Tomáš Baranyi po dvou drahách svého soupeře přehrával. Náchod vystřídal a Roman Straka na zbývajících dráhách svého soupeře jasně přehrál a získal bod. Střídání se hostujícímu celku vyplatilo. Střední část utkání domácím hráčům nevyšla. Ztratili oba body a to jim velké ambice do závěru zápasu nedávalo. Zdeněk Vymazal potvrdil skvělou formu opět výkonem přes šest set. Tentokrát shodil 605 kuželek a svého soupeře porazil. Ve druhém duelu Petr Holý nepotřeboval na svého soupeře hodit nijak zázračný výkon. Jiřímu Radilovi se nedařilo a ani střídající hráč Michal Šimek již nedokázal otočit vývoj duelu, který nakonec skončil jasnou výhrou pro Petra Holého.

Lokomotiva Česká Třebová, pokud chtěla udržet kontakt s čelem tabulky, musela ve Vrchlabí zvítězit a to se podařilo. Hostující hráči měli ve Vrchlabí kromě vyrovnané úvodní části mírně navrch a jejich výhru potvrdil výborným výkonem v závěru utkání Pavel Jiroušek, když porazil 604 kuželek. Úvodní část utkání měla vyrovnaný průběh. Obě družstva získala po bodu. Střední část se podařila hostům, kteří získali oba body a před závěrem na tom byli o poznání lépe. V závěrečné fázi utkání, která byla co se úrovně týká jasně nejlepší, si zkušení hostující hráči již nenechali vítězství vzít.

Hned v úvodu utkání v pražském Edenu, kde se představilo družstvo Sokola Luhačovice, ukázala dvojice domácích, jakým směrem se bude vývoj utkání ubírat. Igor Búrik s Jaroslavem Procházkou zahráli šestiskovky. Igor Búrik výkonem 605 jasně přehrál Františka Svobodu. Druhý duel byl podstatně vyrovnanější. Jaroslav Procházka první dráhu s Theodorem Marančákem prohrál. V dalším průběhu pak po těsných výhrách třikrát bodoval a to znamenalo, že i druhý bod zůstával doma. V dalším průběhu utkání hráči Slavoje své soupeře na kuželky přehráli. Jediný bod hostů tak nakonec získal Pavel Kubálek, který s Antonem Stašákem prohrál o tři kuželky, na body však zvítězil 2,5:1,5.

KK PSJ Jihlava hostila předposlední celek z tabulky Moravskou Slavii Brno a postavení celků v tabulce odpovídal i průběh utkání. V úvodu zápasu podal výborný výkon Robin Parkan, který porazil 622 kuželek a jasně svého soupeře přehrál. Ve druhém duelu domácí Jan Ševela v souboji generací sice Pavla Paliána přehrál o kuželku, ale na body měl navrch jeho soupeř, který zvítězil 3:1. Střední část utkání byla rovněž vyrovnaná. Štěpán Večerka měl na to, aby bodoval, ale výkonem 111 na třetí dráze se o zisk bodu připravil. V závěru utkání již dominovali domácí hráči. Jan Kotyza s Martinem Švorbou pokořili šestistovky a jasně své soupeře přehráli.

KK Zábřeh vybojoval proti Jiskře Kovářské cenný bod. Jeho hráči získali ze hry čtyři body. Jiskra Kovářská na tom byla lépe na poražené kuželky. Hosté zaskočili domácí celek hned v úvodu zápasu, kdy oba duely vyhráli. Ve střední části, díky výhře Jiřího Flídra o jedinou kuželku nad Petrem Dvořákem, šli do závěru zápasu s vedením 3:1. Na kuželky již na tom byli díky výhře Milana Hroudy lépe domácí. V závěru zápasu navýšil Vlastimil Zeman st. náskok domácích v poražených kuželkách, ale výhra Lukáše Horňáka nad Jaroslavem Tejmlem jistila remízu.

Spartak Přerov hostil v tomto kole Centropen Dačice. Hosté nezahráli v Přerově špatně a při pohledu na výsledek a průběh zápasu je prohra až příliš krutá. Jediný bod pro Dačice uhrál Jiří Němec po nejlepším výkonu v utkání 631.

Deváté kolo soutěže slibuje zajímavý zápas na kuželně v Náchodě, kde domácí hostí venku dobře hrající Slavoj Praha a bude se bojovat o vedení v tabulce.

Datum: 9. 11. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa