ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 8. kolo

Ve skupině „A“ vedoucí Duchcov nezaváhal ani v 8. kole. Na čele tabulky ve skupině „B“ zůstává i nadále Zábřeh.

Skupina „A“

Vedoucí Duchcov nezaváhal ani v 8. kole. Ostatně domácí výhra nad beznadějně posledním Táborem byla povinností. Nakonec k ní stačil i podprůměrný výkon. Jediný, kdo svým výkonem nezarmoutil přítomné diváky, byl domácí Jan Endršt (563).

Druhé Rokycany se stále drží na dostřel od prvního Duchcova. Přispěla k tomu i dnešní výhra v Náchodě. Drtivé vítězství Michala Pytlíka (568) nad Pavlem Trudičem v úvodu nesebralo domácím chuť rvát se aspoň o remízu. V prostřední čtveřici to dokázal Miloš Hofman. V jeho stopách šel i Pavel Pecold, ale pouze první dvě dráhy. Poté mu cestu zkřížil Josef Kreutzer (600), a to zejména v plných (103, 113). Dokázal však zahrát i slušnou dorážku a šestikilo bylo na světě. Pokud se nemýlím, jde o první výkon s šestkou na začátku v podání hráče z hostujícího týmu. Přesto nemusel tento výkon znamenat vítězství Rokycan, rovněž Pavel Pecold (574) hrál výborně a nebýt nepovedené třetí dráhy…

Červený Kostelec se chtěl určitě pokusit zopakovat výhru z minulého kola, a to proti soupeřům z Českých Velenic. Slabý vstup do utkání se však velice těžko dohání. Ačkoliv Daniel Neumann s Ondřejem Mrkosem nebyli od porážky soupeře daleko, skončilo utkání jednoznačným vítězstvím Jihočechů.

Dobře do utkání nevstoupili ani hráči Kutné Hory, kteří se utkali s dorostenci z Podještědí. Co se však nepovedlo Michalovi Hrčkulákovi, zvládli Martin Schejbal s Leošem Vobořilem dokonale. Leoš (566) zároveň v závěru vymazal veškerý náskok hostujících až na celkové +2 kolky pro domácí. A to si ještě dovolil udělat poslední dráhu 116.

Skupina „B“

Na čele tabulky ve skupině „B“ zůstává i nadále Zábřeh. Ten si odvezl dva body z Vyškova. Vedoucí celek zde ovšem nepředvedl výkon, který by odrážel jeho umístění. Na slabě hrající domácí celek to ale s přehledem stačilo.

Jak se zdá, Židenice zahodily nálepku nováčka soutěže a vítězí podruhé v řadě. Po Startu Jihlava v minulém kole to tentokrát trochu nečekaně odnesl Horní Benešov, který má jistě ambice postoupit do finálových bojů. Po výborném výkonu hostujícího Michala Kubeše (557) v úvodu, přišla nepovedená střední část utkání a brněnské družstvo bylo opět ve hře. Domácí Daniel Svoboda v závěru sice nepředvedl to, co minule, na soupeře i na celkové vítězství to však stačilo.

V matných výkonech pokračují dorostenci Startu Jihlava. Tentokrát podlehli na kuželně v Blansku domácímu celku 3:1. Po první dvojici hráčů byl ještě stav vyrovnaný 1:1 a pouhé 3 kuželky měli nahrané domácí navrch. Honza Blažek (JIH) pak nepředvedl svůj standardní výkon a prohrává o 33 kuželek, a ČKD se tak raduje ze zaslouženého vítězství. Pro Jihlavu se tak pomalu jistě vzdaluje sen o medailových bojích. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 2. 11. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka