ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 7. kolo

Ve skupině „A“ slibovalo jednoznačně nejlepší podívanou 7. kola utkání družstev z čela tabulky. Čelo tabulky družstev skupiny „B“ se po tomto kole ještě více vyrovnalo.

Skupina „A“

Jednoznačně nejlepší podívanou 7. kola slibovalo utkání družstev z čela tabulky. Celek Duchcova zajížděl do Rokycan s cílem potvrdit vedoucí postavení v tabulce. Domácím se v úvodu příliš nedařilo a nátlak soupeře dokázal ustát pouze Michal Wohlmuth, který zvítězil o 4 kuželky. Druhý duel jasně vyhrál hostující Zdeněk Ransdorf. V závěru proti sobě nastoupili spoluhráči z reprezentace Michal Pytlík a Jan Endršt. Hostující koncák soupeře drtil už při hře do plných a když k tomu vždy dokázal přidat i kvalitní dorážku, neměl domácí borec nejmenší šanci. Hranice 600 kuželek se mu docílit nepodařilo, ale zato se mohl se svými spoluhráči těšit z důležitého vítězství.

Letos prvního vítězství se dočkali hráči Červeného Kostelce, když porazili dorostence z Tábora. Daniel Neumann (563) s Ondřejem Mrkosem (574) se však i tentokrát pořádně nadřeli. Spolu s Michaelem Bílým museli dát dohromady zatím nejlepší domácí číslo. Výkony z předchozích domácích zápasů by jim totiž na výhru nestačily.

Do Kutné Hory se v tomto kole vydalo družstvo Českých Velenic. Přestože se domácí diváci další šestistovky v podání Leoše Vobořila nedočkali, neměl kutnohorský tým se ziskem bodů větší potíže. Pouze Martin Schejbal prožíval krušné chvíle, když mu stále šlapal na paty Miroslav Kotrč. Dramatický závěr přece jen ustál lépe a zvítězil o jednu kuželku.

V Náchodě se představili dorostenci z Liberce a ještě po 2/3 zápasu měli reálnou šanci, že si odvezou body. To by však domácí Pavel Pecold (570) nesměl předvést svůj letos nejlepší výkon. Jelikož ale zahrál skvěle, odjeli Liberečtí domů s prázdnou.

Skupina „B“

Čelo tabulky družstev skupiny „B“se po tomto kole ještě více vyrovnalo. Mezi vedoucím celkem a družstvem na 5. místě je rozdíl pouhých dvou bodů. Zásluhu na tom má hlavně remíza Zábřeha na kuželně v Kelči, kde svá domácí utkání hrají Hranice. Velkou dávku štěstí si vybral úvodní hráč domácích Marek Frydrych, když porazil Jiřího Michálka o jeden kolek. Střední část pak ovládl hostující Michal Albrecht, díky kterému šel Zábřeh do finále s luxusním náskokem 64 kuželek. K zisku dvou bodů do tabulky však hosté potřebovali ještě vítězství Martina Marka nad Petrem Pavelkou. Tento sen se jim ale rozplynul už po třetí dráze. Zůstalo tedy u dělby bodů.

O bod přichází překvapivě také hráči Horního Benešova, kteří zajížděli do Vyškova. Jejich hra ale nebyla na tak padavé kuželně nijak slavná. Proto stačil jeden dobrý výkon na straně domácích v podání kroměřížského odchovance Michala Prachaře (564) a Vyškov si připisuje do tabulky další bod.

Jihlavský tým PSJ zažil po vynikajícím výkonu v minulém domácím zápase hluboký propad. Toho dokázali využít dorostenci z Blanska a odváží si dva body. Od úplného propadáku zachránil Jihlavské Jakub Zdražil, který jako jediný dokázal bodovat, když Martina Procházku porazil těsně na dvou drahách, v celkovém součtu pak o kuželku.

Jako Jánošíci si musí připadat jihlavští dorostenci v první lize. Minulé kolo nedokázali přehrát poslední tým tabulky a dnes předposlední Židenice. Kluci soucítí zřejmě se svými soupeři, kteří se ocitají u dna tabulky a přenechávají jim body jak řezník Krkovička úhor v jedné z epizod večerníčku Jája a Pája. Lukáš Zeman při rovnosti drah (2:2) těsně prohrál o 4 kuželky, Pavel Mutl se po delší době opět radoval z vítězství (3:1) o 26 kuželek a zdálo se, že bodový zisk bude importován do Jihlavy, pak však Honza Blažek i přes dobrou hru nestačil na famózně hrajícího domácího hráče a prohrál 0,5:3,5, když součet kuželek byl 536:579 ve prospěch brněnského borce. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 27. 10. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka