ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 6. kolo

Komentář nemohu začít jinak než nepříznivou zprávou. Šesté kolo soutěže nemohlo být odehráno celé z důvodu dopravní nehody, která se stala hráčkám Slovanu Jirkov na cestě k ligovému utkání do Šumperku.

Dle zprávy od Milana Polcara po nezaviněném čelním střetu zůstávají v nemocnici trenér Jarda Krista a tři hráčky, Jana Hrouzová, Renata Rybářová a Jiřina Kařízková. Naštěstí zranění nejsou vážná. Přeji všem brzké uzdravení a návrat na dráhy. Je jasné, že při úzkém hráčském kádru je další učinkování družstva v soutěži velmi ohroženo. O všem bude jednáno v průběhu příštího týdne až bude k dispozici více informací.

Šesté kolo soutěže přineslo dvě vítězství hostujících celků a průměrné výkony. Hrálo se na méně padavých kuželnách a tomu odpovídají i celkové výkony družstev. Nejvíce kuželek porazily hráčky Blanska v Zábřehu 3228. Celkem třikrát se nedostala družstva přes tři tisíce poražených kuželek. Dvakrát na kuželně v Kosmonosích, kde to bude asi normální. Konstruktivě Praha chybělo v Jičíně na překonání této hranice pět kuželek. Překvapivě si dva body přivážejí hráčky ČKD Blanska ze Zábřehu, kde si vyšláply na domácí áčko. Domácí hráčky měly lepší úvod utkání, pak převzaly iniciativu hráčky Blanska. Ziskem čtyř bodů a výhrou na kuželky jasně zvítězily 6:2. Touto výhrou připravily domácí celek o vedoucí příčku v tabulce a posunuly se na příčku druhou.

Druhé vítězství hostujícího týmu si připsaly na své konto hráčky SKK Primátor Náchod po výhře nad nováčkem soutěže TJ Neratovicemi. Komentář k utkání Michaely Divišové: Náchodské ženy vyplnily sobotní dopoledne zápasem se ženami TJ Neratovice na velmi těžké a nepadavé kuželně v Kosmonosích. Výsledek tohoto střetnutí signalizuje jednoznačný zápas pro náš celek, ale až tak jednoduché to nebylo. Utkání zahájily v našich barvách Dana Adamů a Michaela Divišová. Dana se po nevydařené „šedesátce“ nechala vystřídat Evou Majerovou a společně uhrály 456 kuželek. Michaela svým výkonem 529 uhrála bod. Stav byl po první čtveřici 1:1 o 31 kuželek pro Náchod. Zlatý střed rozehrála Jana Majerová s Luckou Moravcovou. Jana se štěstím a součtem 481 kuželek také uhrála bod pro Náchod. Lucka se smůlou na patách prohrála jen o jednu kuželku (471). Po další čtveřici opět plichta 2:2 s 35 kuželkami v plusu pro nás. Závěrečné dvojici nastoupila Aneta Cvejnová a Ilona Bezdíčková. Aneta začala zlehka, po prvních 60 hodech měla 232. Nakonec se Anetě povedlo překonat hranici 500 kuželek s výsledkem 502. Ilča začala opačně než Aneta. Po půlce měla krásných 292. Součtem 547 kuželek se Ilča stala nejlepší hráčkou našeho týmu. Náchod tedy vyhrál 6:2 o 77 kuželek. (SKK Náchod Michaela Divišová)

Slavia Praha hostila v tomto kole nováčka soutěže KC Zlín a utkání se hrálo zcela v režii domácího celku. Hráčky KC Zlín držely krok pouze v úvodní části utkání. Pak to šlo s nimi z kopce. Pražská Slavia se tak díky tomuto vítězství a klopýtnutí KK Zábřeh „A“ posunula na vedoucí příčku v tabulce, na které je velká tlačenice. Týmy na prvních třech místech mají po jedné prohře a získaly zatím po deseti bodech. Již v příštím kole se vše může změnit. Slavia Praha zajíždí k utkání sedmého kola na dráhy druhého v pořadí TJ ČKD Blanska.

Na konci tabulky je situace značně nepřehledná a vypadá to, že boj o sestup při výkonosti a hráčském složení jednotlivých družstev a proměnlivé výkonnosti bude letos hodně zajímavý. Týmy na sedmém až desátém místě zatím získaly čtyři body, jedenáctý Zlín tři a poslední Jirkov, jehož další účinkování v soutěži je silně ohroženo, dva body.

V pořadí jednotlivkyň se na čelní příčce nic nezměnilo. Stále ji drží Kamila Barborová. Ta ale hostuje v Kutné Hoře a po příštím kole z pořadí vypadne pod čáru. Na druhou příčku se posunula Dana Wiedermannová ml. s průměrem 552,3, kde vystřídala Anetu Cvejnovou z SKK Náchod, která má po tomto kole za sebou nepadavou kuželnu v Kosmonosích. Třetí příčku drží Lenka Nová z Konstruktivy Praha.

Datum: 25. 10. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa