ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

ČD UZEL Přerov mistrem neregistrovaných

V bouřlivé atmosféře a na pečlivě připravené olomoucké osmidráze proběhlo 3. mistrovství české republiky neregistrovaných kuželkářů.

V sobotu 6. 6. se sešlo ke kvalifikaci na finále 28 družstev a bojovalo o 16 postupových míst do finálové části. Nejlépe zahráli nádražáci z Přerova, kteří zvítězili náhozem 1044 kolků, druzí Škoda auto Solnice 1036 a na třetím místě skončili Krnováci s 1013 body. Přes tisícovku se ještě dostali TVD Slavičín, Avion Kroměříž a Donap Česká Skalice. Naopak velké zklamání nezastírali loňští vítězové DP Karlovy Vary a hodně si také věřili další Kroměřížáci z Nedopilovy kuželny. Ani jednomu družstvu však nebylo přáno. Naopak velké štěstí měli Sedmíci z Jihlavy, kteří postoupili doslova s odřenýma ušima.

Šestnáctka, na kterou se usmálo štěstí letos, nastoupila druhý den v atmosféře ještě bouřlivější. Nebudu podrobně popisovat jak kdo hrál, finále mělo velmi napínavý průběh, jaký k takové soutěži ostatně patří. Souboj o titul gradoval na osmé dráze, kde již bylo jasné, že o první místo bojuje Petr Šístek s číslem, které nahráli v rundě před ním těsně postoupivší Sedmíci. Ti dokonale využili možnosti svého vydřeného postupu, ve finále odvedli perfektní práci a čekali již jen na Petrovu chybu. Petr sedmým hodem před koncem otevřel šestkou se zbytkem malá ulice + král. Na výhru musel shodit tři zbývající kolky na pět hodů a poslední hod do plných cokoliv. Figura zdánlivě lehká, ale v případě vykopnutí dámy se situace značně komplikuje, zvláště pro amatéry. Petr ve značně vypjaté situaci dotyčnou fanku vykopl „podle brožury“ a v zápětí přidal gól, dalším hodem dává dolů sedláka a na dva setboly zbývá král. Oba zodpovědně zahazuje a až posledním hodem krále shazuje, čímž srovnává počet shozených kolků se Sedmíky. Nikdo nemá spočítanou dorážku, a tak celá kuželna čeká na zpracování výsledků. Po důkladném přepočítání se na světelné tabuli konečně objevují vítězové, družstvo ČD UZEL Přerov, kteří odsoudili Jihlaváky na místo druhé.

Uzlové tak trochu pomstili Spartak Přerov, který právě prohrou v Jihlavě přišel o bronz v první lize ČKA a také přerušil letošní vítězné jihlavské tažení, kdy po získání double, tedy vítězství v lize i Českém poháru mohli mít i trofej nejcennější, samozřejmě v uvozovkách. Železničáři pak po dvou druhých místech prvního a druhého ročníku napotřetí dosáhli na příčku nejvyšší. Byl také vyhodnocen nejvyšší nához obou dní, zvítězil Milan Síleš z UZLU Přerov sobotním výkonem 287 bodů.

Připomínám, že kvalifikace v příštím roce jsou předběžně domluveny v Nové Bystřici, Ústí nad Labem a Blansku. Finále ještě není pevně stanoveno, napůl bylo navrženo do Hradce Králové.

Závěrem bych poděkoval organizátorům, jmenovitě Marianu Hoškovi za perfektní práci s elektronikou, správci Jardovi Grulichovi a vedoucí restaurace Míše, která musela v kantýně zvládnout opravdu velký nápor. Neposledně také svým kolegům z družstva a rozhodčí Bohunce Fajfkové, že obětovali pořádný kus svého volného času a pomohli zorganizovat tuto vydařenou akci.

Datum: 8. 6. 2009 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: František Hnilica