ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Úprava STP kvůli dopingu

Antidopingový výbor ČR vydal dokument „Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v České republice“. Naší povinností je zahrnout tuto směrnici mezi naše předpisy a řídit se jí.

Proto VV ČKA musel upravit znění Sportovně technických předpisů takovým způsobem, aby splnil výše zmíněnou povinnost a respektoval tak existující členské závazky národních sportovních Svazů. Akceptace a dodržování Směrnice je podmínkou získání finanční nebo jiné pomoci. VV ČKA proto připravil dokument „Změna STP ze dne 31. 3. 2009 vydaná v souvislosti s úpravou antidopingových pravidel“ a na svém jednání dne 12. března 2009 jej schválil.

Změny STP

V textu jsou uvedeny změny článků předpisů.

Pravidla

Čl. 38 – nové znění
(1) Doping je v kuželkářském sportu zakázán.
(2) Podrobná antidopingová pravidla (zejména definici dopingu, dokazování dopingu, postupy a principy testování sportovců, analýzy vzorků, nakládání s výsledky, postihy sportovců při pozitivním dopingovém testu) upravuje „Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v České republice“ v platném znění vydaná Antidopingovým výborem ČR (dále jen „Směrnice“)*), Směrnice je závazná pro všechny členy ČKA a sportovce účastnící se soutěží vypisovaných orgány ČKA.

*) Směrnice je dostupná mimo jiné na www.antidoping.cz.

Správní a disciplinární řád ČKA

Čl. 49 odst. 2 – změna se týká pouze písm. a)
(2) O disciplinárních proviněních dle Čl. 48 odst. 1 písm. b) a c) rozhoduje
a) disciplinární komise ČKA, jde-li o provinění uskutečněná v souvislosti se soutěžemi jejichž vypisovatelem je VV ČKA, nebo o provinění uskutečněná v souvislosti s repre-zentací ČR, nebo o provinění vůči antidopingovým pravidlům,

Čl. 51 odst. 2
(2) O odvolání proti rozhodnutí disciplinárního orgánu dle Čl. 49 odst. 2, 3 rozhoduje výkonný výbor orgánu ČKA, jehož disciplinární orgán rozhodnutí v I. instanci vydal, nestanoví-li závazný předpis ČKA jinak.

Čl. 52 – nový název a nové znění
Zvláštní řízení ve věcech provinění proti antidopingovým pravidlům
Ve věcech provinění proti antidopingovým pravidlům se použijí ustanovení „Směrnice pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v České republice“ v platném znění vydané Antidopingovým výborem ČR (dále jen „Směrnice“).

Přílohy

V rámci této novely byla také doplněna příloha č. 11 „Prohlášení o zdravotní způsobilosti ke hraní kuželek“, která z původní verze nedopatřením vypadla.

Všechny zmiňované dokumenty:

Velmi užitečný dokument je STP v platném znění k 31. 3 .2009 (PDF, 725 kB) Jsou do něj promítnuty všechny schválené změny předpisů, jsou to tedy platné předpisy v aktuální verzi.

Datum: 17. 3. 2009 | Sekce: VV ČKA | Autor: Hanuš Slavík