ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Konec základní části PMN

Šestá a závěrečná série základní části poháru se odehrála na kuželnách v Horním Benešové, Jihlavě, Podbořanech a Vrchlabí za účasti 226 dětí.

Hodně to padalo v Podbořanech a nový rekord byl k vidění v Horním Benešově. Zahrál jej domáci David Láčík a do třístovky mu chyběla pouhá jedna kuželka.

Horní Benešov bohužel neviděl jenom rekord starších žáků, ale setkal se i s nehezkým chováním některých dětí, jimž se podařilo poškodit šatnu. Bližší informace s vyjádřením předsedy oddílu na poslední straně zpravodaje.

V kategorii mladších žáků byl docílen nejvyšší výkon v Podbořanech M. Buršíkem a měl hodnotu 280 kuželek. Mladším žákům to celkově padalo velmi dobře na všech kuželnách. V kategorii mladších žákyň zahrála nejvíc ve Vrchlabí jablonecká Adéla Honsová (270). Starším žákyním kraluje výkon hazlovské Lindy Utikalové v Podbořanech, když porazila 287 kuželek.

Pokud si porovnáte průběžné pořadí po pátém turnaji s tím konečným, jiště zjistíte, jak nevyzpytatelný je náš sport. V konečném pořadí došlo k pěknému zamíchání pořadí zejména díky těm skutečně výjimečným výkonům. Někoho to jiště potěší, jinému zbude jen troška smutku a možná i slzička v oku. Nicméně takový je už sport a byť by jistě chtěli jet do Olomouce všichni, tak těch vyvolených může být jenom ta první šestnáctka.

Blahopřeji všem, kterým se podařilo postoupit do závěrečného finále a těm ostatním vytrvalost, hodně píle i toho potřebného štěstí v příští sezoně. Kompletní informace naleznete také na webových stránkách
soutěže
.

V případě, že se někdo nebude moci dostavit na finálový turnaj, uvědomte mě a já vyrozumím dalšího v pořadí. Byla by škoda nezajistit plný počet hráčů a hráček. Informaci také zveřejním na webu soutěže a stránkách ČKA.

Datum: 2. 3. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John