ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorostenecká liga – 15. kolo

První liga dorostenců i dorostenek pokračovala patnáctým kolem.

1. KLD

Rozdíl mezi prvním a druhým celkem tabulky zůstává 4 body, nově však získává izolaci i druhý Duchcov, který má náskok před prohravším Zábřehem 3 body. Náskok Zábřehu je už ale zanedbatelný, zvláště pak vezmeme-li v úvahu odložené utkání Rokycan s Náchodem.

V Duchcově se asi nemazalo, napadne nás při pohledu na výkony hostujících hráčů Jihlavy B. Vyvrací to ale výkon domácího Jana Endršta, který srazil pěkných 557 kuželek. Svého soupeře tak porazil o 101 kuželek, když se k tomu přidal ještě druhý slabý výkon na straně hostů, nebylo již o co hrát.

Stejně jako Duchcov si poradila také Kutná Hora se svými soupeři v Červeném Kostelci. Domácí hráči nekladli vedoucímu týmu odpor, jaký by se od nich očekával. Hostujícím hráčům tak nejhorší výkon domácích umožnil přesvědčivě zvítězit 4:0.

Ani nejlepší výkon družstva na blanenské kuželně nestačil domácímu týmu k plnému zisku bodů. Hostující Rokycany správně odhadly formu domácích hráčů a obětováním náhradníka proti nejlepšímu hráči domácích Michalu Švédovi (566) si zajistily bod za remízu. Nejlepším hráčem utkání byl však hostující Michal Pytlík, který výkonem 574 kuželek stanovil nové sezónní maximum kuželny.

Do Jihlavy se „pátek třináctého“ dostal s dvoudenním zpožděním. Stejně jako béčko obdrželo kanára i áčko, ovšem od podstatně slabšího soupeře. Domácí Náchod dosáhl nejlepšího domácího čísla, naopak hostující nejhoršího venkovního výkonu. Skalním fanouškům Jihlavy nedoporučuji otevírat ani zpravodaj dorostenek.

Pozice Hazlova a Českých Velenic v tabulce napovídala, že půjde o vyrovnané utkání. Po první čtveřici byl stav 1:1, hosté však měli zásluhou Zdeňka Kamiše výrazný náskok 49 kuželek. V závěru dokázal domácí Michal Tuček naplnit přání svého týmu výkonem 574 a stáhl rovných 50 kuželek, čímž zajistil svému týmu výhru o 1 kuželku.

Na Moravskou Slavii po dlouhé době zavítal tým z vyšších pater tabulky. V první várce se nedařilo jak Dvorníkovi, tak ani Markovi. Oba nakonec prohráli se svými soupeři a stav byl 1:1 o 5 kuželek pro domácí. Už několikátý zápas v řadě se na morendě rozhodovalo u posledních hráčů. Po 90 hodech byl stav 1:2 + 26 pro Dominika Prokopa. Tomu se však na poslední dráze nezdařily plné, a když v dorážce nedokázal hru výrazně zlepšit, tak se Martinu Procházkovi podařilo skvělou dorážkou 63 vyhrát zápas pro jeho tým. Zábřeh měl smůlu, protože ještě v minulých zápasech by jim jejich číslo určitě stačilo na body… Pro domácí jsou to první jarní body. (Dalibor Dvorník)


1. KLDD

Valašské Meziříčí si v 15. kole namířilo do Jihlavy. Domácí hráčky asi s pocitem, že hrají proti vedoucímu celku, odevzdaně zahrály nejhorší domácí číslo a hosté tak neměly se ziskem bodů žádné potíže.

Stejně snadné to měl i Duchcov, který přivítal Rosice, které nebývají venku nebezpečné. Podle toho to taky vypadalo. Hostující dorostenky držely s domácíma krok jen v úvodní dvojici, i tu však těsně prohrály. Po zbylou část utkání už nevyhrály ani dráhu. Velmi dobře zahrála domácí Simona Koutníková (574).

Kolín zavítal do Náchoda a v utkání s domácím týmem měl být jasným favoritem. Přestože zápas hostující hráčky nakonec vyhrály, nebylo to pro ně až tak jednoduché.

Červené Pečky se nenacházejí zrovna v optimální formě a na jaře nezískaly ještě ani bod. Do zápasu s Jičínem tedy určitě nevystupovaly s cílem tuto nepříjemnou sérii proher změnit. To se jim také ani v nejmenším nepodařilo a po doslova tragickém výkonu odjíždí s kanárem.

Datum: 16. 2. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka