ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Krakonošův pohár – Vrchlabí

Další ročník Krakonošova poháru je u konce, výsledky jsou sečteny a vítězové budou po právu odměněni cenami.

I v 18. ročníku jste nás poctili velkým zájmem o náš turnaj, a já Vám za všechny pořadatelé moc děkuji! Těším se na Vaší účast i v příštích ročnících. Nejen do druhé poloviny soutěžní sezóny, Vám přeji, hodně štěstí a správný směr Vámi odhozených koulí.

Nejkvalitnější sportovní výkon, v 18. ročníku Krakonošova poháru, předvedl Láďa Beránek (SKK Náchod), který dosáhl v historii vrchlabské kuželny třetího nejlepšího výsledku v disciplíně 120 hs, parádním číslem 645!

U žen se povedlo pokořit hranici šestistovky Daně Žďárkové (SK Slávia Praha), která v kategorii registrovaných smíšených dvojic shodila výborných 603 kuželek, a se svým spoluhráčem Láďou Hetclem (Sokol Kolín) 590 obhájili turnajové vítězství z minulého ročníku výkonem 1193 kuželek.

Dana se svoji spoluhráčkou Vladimírou Šťastnou (SK Slávia Praha) vyhrála, resp. obhájila, turnajové vítězství i v kategorii registrovaných žen výkonem 1150 kuželek (Dana 571, Vladimíra 579). Mužskou kategorii registrovaných hráčů vyhrála premiérově dvojice sympaťáků z „Rudné“ Pepa Šálek (Loko Liberec) 617, Luboš Charvát (TJ Jiskra Hazlov) 583 společným výkonem 1200 kuželek.

Kategorii dorostu vyhrála dvojice z Duchcova: Štrajcher T. 542, Endršt J. 547 v součtu 1089 kuželek.

V turnaji bylo celkem dosaženo 12 výkonů přes 600 kuželek:
Beránek L. (SKK Náchod) 645, Jirouš M. (Staffelstein) 621, Hrubý Petr (Lambach) 620 a 607, Šálek J. (Loko Liberec) 617, Hejhal R. (Walldorf) 617, Kovář M. (SKK Náchod) 616, Honsa P. (SKK Rokycany) 614, Bartoníček J. (SKK Vrchlabí) 610, Dana Žďárková (SK Slávia Praha) 603, Búrik I. (Slavoj Praha) 601, Hetcl L. (Sokol Kolín) 601.

V kategoriích neregistrovaných hráčů a hráček – turnajové vítězství získali:
DVOJICE MUŽI: Král M. Fernet 536 Rychtář J. Fernet 527 1063
DVOJICE ŽENY: Procingerová I. Partyzáni 549 Zajícová V. A je to…! 517 1066
DVOJICE SMÍŠ.: Procingerová I. Partyzáni 510 Havel M. Partyzáni 570 1080

Ceny budou v nebližší době rozdány nebo rozeslány dvojicím, které se umístili do 5. místa. Všem vítězům a umístěným srdečně gratuluji!

Na turnaj přijeli tradičně i naši kamarádi ze slovenského Trenčína. TKK Trenčín organizuje svůj turnaj v létě pod názvem Laugarício cup, který je družebním turnajem Krakonošova poháru. Letošní ročník „Lauga“ bude zároveň rozlučkovým se starou kuželnou. Kuželna musí ustoupit zájmům kolejové dopravy a místo kuželkářských drah tam tudíž povedou dráhy železniční.

Turnaj o Krakonošův pohár se tradičně konal, asi v nejhektičtějším období, na přelomu roků a to sebou přináší i velkou organizační zátěž. Proto bych rád touto cestou poděkoval všem spoluorganizátorům turnaje za dobře odvedenou práci! Dík patří i rozhodčím a pomocným rozhodčím, kteří zabezpečovali služby v jednotlivé hrací dny turnaje! V neposlední řadě děkujeme i našim tradičním sponzorům turnaje – pivovarům Krakonoš a Primátor!

Nezbývá mi, než se s Vámi rozloučit s poděkováním za podporu klubu SKK Vrchlabí, kterou jste prokázali účastí na našem turnaji, a pozváním na příští – již 19. ročník „Krakonošáku“, který se bude opět konat v zimní přestávce.

Výsledky 18. ročníku Krakonošova poháru najdete na našich webových stránkách www.skkvrchlabi.cz v sekci KRAKONOŠÁK.

Vlado Žiško (SKK Vrchlabí)

Datum: 16. 1. 2009 | Sekce: Turnaje | Autor: Vlado Žiško