ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA má za sebou polovinu 1. kola základní části

Uplynula zhruba polovina časového úseku vyčleněného na 1. kolo základní části Poháru ČKA a tak je čas na první zpravodaj s výsledky. První dvě družstva, TJ Neratovice A a TJ Horní Benešov B, už si zajistila postup do 2. kola. Dalších devět dvojic rozehrálo své duely prvními utkáními.

Zatím se některým družstvům nedaří oznámit dohodnuté termíny utkání. Pokud tento trend bude pokračovat a nenahlášení termínu se nestane výjimkou, ale spíše pravidlem, budu nucen přistoupit k tomu, k čemu mně opravňuje rozpis soutěže. Zatím ještě šest párů družstev nenahlásilo termín ani prvního vzájemného utkání. Co se týká zasílání zápisů z utkání, tak tam je situace poněkud příznivější. Doposud se dvěma družstvům nepodařilo stihnout ani změkčený termín, který jsem oznámil v prvním zpravodaji.

A teď už k tomu důležitějšímu, vlastním zápasům. Nečekejte ode mě žádné podrobné komentáře. Družstva z krajských a nižších soutěží vůbec neznám, snad jen s výjimkou Jihomoravského a částečně Zlínského kraje a kraje Vysočina. Neznám ani většinu kuželen, na kterých se utkání hrála.

Postup si už zajistila divizní družstva Neratovic A a Horního Benešova B. Neratovice A to měly vcelku jednoduché. Velmi dobrou výchozí pozici si vytvořily už na kuželně v Roudnici. Domácí družstvo dokázalo držet krok jen do poloviny utkání. V té chvíli dokonce 1,5:0,5 vedlo. To bylo ale z jeho strany vše. Potom už utkání ovládlo hostující družstvo Neratovic a ve stejném duchu pokračovalo i na domácí kuželně. Horní Benešov B to měl podstatně složitější. Na těžké bohumínské kuželně bylo jednoznačně lepší, hlavně ve druhé polovině zápasu, domácí béčko. Výsledek 5:1 mu dával dobré předpoklady i k odvetě v Horním Benešově. Hráči Horního Benešova B byli ale rozhodně proti tomu, aby vypadli hned v prvním kole. Šanci na zisk důležitého bodu měl v odvetném utkání hned v úvodu bohumínský René Světlík. Neuspěl a v dalších duelech už vše spělo k dokonalému obratu.

Znovu připomínám, že výsledky všech odehraných utkání najdete na adrese http://www.poharcka.wz.cz.

Opravte si adresu na organizačního pracovníka Příbrami. Správně patří: .

Datum: 2. 12. 2008 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda