ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA dospěl do finále

Semifinále rozdělilo bronzové medaile a nás čekají poslední boje o pohárový titul. Zasloužený posezónní odpočinek si tak stále nemůžou dopřát hráči Jihlavy s Přerovem a hráčky Zábřehu s Jičínem.

Loňští finalisté si to letos rozdali o kolo dříve. Obě družstva těžila ze znalosti domácí půdy. Jihlava si svůj postup zajistila v odvetném utkání doslova za pět dvanáct. Poslední čtveřice hrála velmi vyrovnaně a diváci viděli infarktový závěr. Zatímco Robin Parkan svůj souboj s Karlem Zubalíkem těsně prohrál, Jan Kotyza si svou poslední dráhou 127 nad soupeřovými 121 zajistil vítězství a posunul tak svůj tým do finále.

Náchod se po svém včerejším odvetném zápase s Přerovem bude muset spokojit „pouze“ s ligovým titulem, protože na ten pohárový už nedosáhne. Mistrovský celek sice podal v Přerově slušný výkon. Proti jejich výhře se však postavila dvojice juniorských reprezentantů – Dalibor Matyáš (654!) a Vlastimil Bělíček. Na druhé utkání jsme si museli počkat až do druhé červnové neděle. Čekání se vyplatilo hráčům Přerova. I když ¾ z nich před zápasem asi neprožili příliš klidnou noc, na jejich výkonech to nebylo znát. Čest domácímu celku zachraňoval až Michal Jirouš.

Překvapivě snadno si poradilo ženské družstvo Jičína s Blanskem. Doma jičínské hráčky často neprohrávají a v prvním utkání zvítězily s čistým kontem. Odveta v Blansku patřila také Východočeškám, které zde podaly opravdu pěkné a vyrovnané výkony. Z blanenského celku snese hrubší měřítko jen dorostenka Zuzana Musilová.

Zábřežské ženy si svoji účast ve finále zajistily už v prvním utkání, když si z Chýnova odvezly výhru 5:1. V domácím prostředí pak už nepustily soupeřkám ani bod.

Datum: 9. 6. 2008 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Lukáš Hlavinka