ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Konec dobrý, všechno dobré

Takovou soutěž družstev juniorů, která byla k vidění včera a dnes prý ani jeden z našich zasloužilých funkcionářů nepamatuje.

Zadar 2008

Je jen velká škoda, že se do pamětí všech zaryla spíše svým netradičním průběhem než samotnými výkony hráčů. Na vině byly automaty Pro-Tec. Jestli šlo o závadu na strojích nebo chybu v software nelze s jistotu říci. Jisté však bylo to, že kuželna přestala premávat skoro na dvě hodiny a vzhledem k předchozím drobným problémům nabrala celá soutěž takový skluz, že se musely poslední dvě rundy po hlasování všech vedoucích výprav přesunout na středeční ranní hodinu před plánované soutěže dvojic juniorek.

Soutěž začala celkem zajímavě, když hned první hráči předvedli, že se v Zadaru dá dosáhnout velmi kvalitních čísel přes hranici 600. Pro nás to bohužel neplatilo. Dalibor Matyáš (548) se nedokázal v brzkých ranních hodinách dostatečně položit do svého startu a tak se noční můra všech kuželkářů – špatný začátek – stala realitou. Když pak Zdeněk Říha po půlce opouštěl plán a na tabuli svítilo 258, každému začínalo docházet, že potřebné kuželkářské štěstí vybraly v pondělí holky. Náhradník Martin Podzimek v podstatě zopakoval výkon střídaného (266) a naše juniorská družina se ocitla na pomyslném dně v podobě 15. místa průběžně.

Zadar 2008

Radim Metelka měl nastoupit podle plánu v 15:00. Nakonec naskočil do hry lehce po páté odpolední a Vlasta Bělíček se začínal pomalu připravovat na půlnoční. Radimových 568 nás posunulo na průběžné 11. místo. Zdeněk Dvořák již nastupoval s jasným cílem co nejlepšího výchozího výkonu pro kombinaci. Zahrál však pod svoje představy. Nicméně tým dotáhl na vyrovnaný střed startovního pole a tak jsme odjížděli na hotel s mankem zhruba 60 kolků na povinné 6. místo. Po krátkém nočním odpočinku jsme ráno vyjížděli již v 6:45 vstříc slibovaným lepším zítřkům.

Zadar 2008

Předstartovní rozcvičku tentokrát zpestřila absence špendlíků na připevnění startovního čísla k dresu. Kancelářská sponka problém bezpečně vyřešila a tak zadrátovaný Pavel Jiroušek zavelel svými 605 k podařené stíhací jízdě. Pro Vlastu Bělíčka pak zbývá manko 5 a 19 klacků na Rakousko s Slovensko. Navíc ví, že pokud udělá 593, posuneme se před Maďary. Rakušan byl na střídání od první dráhy, Slovák pak v úplném závěru minul exi na krále po osmičce a tím nás při Vlastových 591 podržel na vytoužené 6. pozici.

Pokud mám popsat myšlenkové pochody trenéra Keprta, musím začít předstartovní poradou, na které jasně řekl, že při vyrovnanosti této soutěže mohou chlapci skončit od prvního po osmé místo a favorita by člověk také hledal těžko. Během soutěže mu pak v úterý v 10:50 po Daliho první dráze zmizel úsměv z tváře a objevil se s drobnými výjimkami až v 9:00 druhého dne po Pavlově šestistovce.

Do čtvrteční soutěže dnes poslal podle očekávání dua Podzimek–Matyáš, Bělíček–Jiroušek a Dvořák–Metelka. Podpořit naše borce můžete i vy mailem nebo sms, pokud však zavoláte ihned, získáváte navíc jako bonus vlastnoručně podepsané reprezentační ponožky Pavla Jirouška ze soutěže družstev…

Datum: 21. 5. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza