ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Zábřežské holky obsadily na SP 4. místo

Když zábřežské kuželkářky odjížděly na světový pohár, ani ve snu by je nenapadlo, jak daleko se dostanou. Ale pojďme pěkně od začátku.

Světový pohár 2007 (Polsko) Holky ve složení Keprtová Pavla, Killarová Jitka, Mísařová Kateřina, Švubová Romana, Wiedermannová Dana st., Wiedermannová Dana ml. a Wiedermannová Hana, v čele s trenérem Luďkem Keprtem si dali před odjezdem za cíl, že zkusí v silné konkurenci neudělat ostudu a být do šestého místa.

Celá výprava se vydala do bojů s malým zpožděním, o které se zasloužila Pavča, která zaspala a zklamal ji její budík na mobilu. Jinak cesta ubíhala do cílového místo v pohodě. Na hranicích s Polskem jsme se střetli s chorvatským autobusem, ve kterém cestovali naše soupeřky.

V úterý odpoledne se výprava šla odreagovat a odpočinout do místního bazénu, kde doplnila svoji energii a dostatečně se vydováděla.Na slavnostním nástupu jsme potkaly spoustu českých tváří např. Naďu Dobešovou, Radka Hejhala, Radka Holakovskýho a samozřejmě náchodské družstvo.

Po nástupu jsme si dali scuka na pokoji trenéra, který nám oznámil základní šestku a post náhradníka. Ubytování bylo super. Jídlo jsme měli zajištěné a bydleli jsme pár kroků od kuželny, takže jsme mohli chodit v pantoflích.

Jako první nastoupila Dana Wiedermannová ml. a svým vyrovnaným výkonem na všech drahách dala najevo, že Zábřeh bude pohlížet vysoko. Její výkon měla potvrdit Hanča. Té se její hra příliš nevydařila, ale bojovala do posledního hodu a Zábřeh se držel na druhém místě. Jako poslední za první den bojů nastoupila Káťa Mísařová. Káťa i když hrála pod tlakem, aby udržela družstvo ve hře, podala skvělý výkon a Zábřeh obsadil 3. místo po prvním dnu.

Ráno v osm hodin nastupovala ke své hře Romana Švubová. Ta se vsadila s trenérem, že když hodí 540 dostane kilo gumových medvídku. Pro Romču to byla motivace, jelikož na poháru startovala poprvé. Romča udělala to o jaký výkon se vsadila. Zábřeh neustále figuroval mezi postupujícími. Po čtvrté hráčce se celé družstvo i s trenérem shodlo na tom, že bychom potřebovali další velký číslo, abych měli určitý náskok.

Jíťa šla na dráhu s těžkou hlavou. Ale zvládla to excelentně. Její výkon nás opět zařadil na druhé místo za Bamberg. Jako poslední na dráhu nastupovala nejzkušenější hráčka družstva Danča st. Její start do hry nevypadal moc dobře a všechny hráčky, se modlily, aby se její hra zlepšila. Modlitby byla asi vyslyšeny, jelikož Danča začala hrát opět svoji hru a dotáhla manko z první dráhy. Jakmile byl jasný postup řekla s klidným srdíčkem, že to chtěla udělat dramatický.

Světový pohár 2007 (Polsko) Byl to pro nás šok se po kvalifikaci jsme skončili jako 3. a postoupili jsme do užšího finále. Je to pro nás veliký úspěch. To jsme ani nedokázali na EP dostat se mezi 4 nejlepší za poslední 2 roky.

V pátek jsme se utkali se soupeřem vysoké kvality, který má ve svých řadách několik reprezentantek. Ale i tak jsme si řekli, že každý je porazitelný. Hrálo se v Gostyni na šestidráhové kuželně. Začátek se vyvíjel slibně. Danča ml. porazila Savič Radu (která byla střídána po 60 hodech), Pavla porazila další silnou soupeřku Cardinar. Bohužel Hanče se její start nepovedl a prohrála s Fidel. Další runda nastupovala ve skóre 2:1 pro nás ale ztráceli jsme hromadu kuželek. Káťa (těsně prohrávala se svoji protihráčkou, až poslední dráhu ji rozdrtila), Jiťa (šla s nejlepší hráčkou zápasu Savič Nadou a s ní prohrála všechny dráhy v rozmezí 3–9 kuželek) i Danča st. hrály dobře, ale na soupeřky to nestačilo. Slovinským hráčkám jsme darovali vítězství, když jsme s nimi nedokázali držet krok v plných a v dorážce se takové manko těžko dohání.

Světový pohár 2007 (Polsko) V sobotu nás čekal boj o bronzovou medaili s chorvatskou Kopřivnicí. Jako první trojka nastoupila Danča ml., která zaspala první dvě dráhy a už to nedokázala dohnat. Pavla nastoupila proti jejich nejlepší hráčce. Držela s ní krok do poslední dráhy, kdy Páje nevyšly plné a v dorážce to už nedokázala dohnat. Notuli nevyšla dorážka a také darovala soupeřce další bodík pro družstvo Podravky. Další trojici už mohla jen zkorigovat výsledek. Káťa prohrála se svoji soupeřkou těsně. Hanča po zlepšené hře vybojovala jediný bod pro družstvo Zábřeha. Romana se svoji soupeřkou prohrála dvě dráhy o pár kuželek a na třetí dráze se ji nevyvedla dorážka a prohrála i třetí dráhu a to určilo celkový výsledek.

Jak proti Slovinkám jsme zaspali plné, chorvatským hráčkám jsme se v plných vyrovnaly, ale v posledních hodech v dorážce jsme dokázali prohrát i deset kuželek a to rozhodlo. Prohráli jsme s nimi v dorážce, kde obyčejně máme sílu. Bohužel jsme ji nezvládli.

I po prohře a bramborovém místě,jsme byli rádi, že jsme dobře reprezentovali Českou republiku a klub KK Zábřeh. Že jsme neudělali ostudu a upozornili soupeřky, že i takovým družstvem se musí počítat.

(Článek vyšel v říjnových Kuželkářských listech ve zkráceném znění, proto jej nabízíme návštěvníkům webu v jeho plné podobě.)

Datum: 6. 11. 2007 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Dana Wiedermannová