ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dorost v Hagenwerderu

Uplynulý víkend zahájila dorostenecká reprezentace přípravu na MS 2009. Místem konání byl sportovní areál v Hagenwerderu, který už v historii hostil nejen naše dorostence, ale také finále Champions league.

Společné soustředění reprezentačních výběrů Česka, Německa a Slovenska se nekonalo poprvé. První hromadný výcvikový tábor se konal již loni v Blansku a tento rok připadlo pořadatelství na kuželkáře z Německa. A domácí připravili opravdu skvělé sportovní podmínky. Dvě kuželny, velkou sportovní halu, judistickou tělocvičnu s tatami a fotbalové hřiště s atletickou dráhou. Po celou dobu bylo pro všechny hráče k dispozici čerstvé ovoce, dostatek nápojů i stravy a nějaká ta sladkost k doplnění energie. Drobnou kaňkou na skvěle připravené a zorganizované akci bylo ubytování, neboť výpravy bydlely odděleně v městečkách vzdálených od sebe téměř 20 kilometrů.

A co bylo na programu?

Po příjezdu a lehkém obědě čekal naše hráče smíšený tandem na seznámení s kuželnou a po něm byli aktéři soustředění v péči německých kondičních trenérů. Cvičení byla zaměřena na posílení ochablých svalových partií, protažení zkrácených svalů, na koordinaci a ovládání těla. Večerní program byl opět na kuželně, kde trenéři a vedoucí plánovali sportovní náplň dalších dní a hráči všech týmu společně trénovali. V pátek a v sobotu pak čekalo hráče vysoké sportovní zatížení, které se skládalo z dvoufázových kuželkářských tréninků, sportovní přípravy na atletické dráze, hřišti a tělocvičnách. Kuželkářské tréninky, rozcvičky, masáže a regenerace byly v režii trenérů jednotlivých reprezentací, o posilovací a specializované kuželkářské tréninky se starali odborníci z Německa. Na sobotní den pak připadla přátelská utkání mezi dívčími a chlapeckými výběry. Konečné výsledky nevypovídají ani tak o kvalitě a padavosti Hagenwerderské kuželny, jako spíše o fyzické připravenosti a zdatnosti samotných hráčů. Na mnohých hráčích již byla znát únava a zatížení z předchozích aktivit, což se nejvíce projevilo právě při modelovém utkání. Příprava, program a náplň tréninků českého výběru byla v kompetenci vedoucího výpravy Petra Dobeše, trenérů Jana Výrka, Robina Parkana a kondiční trenérky Renaty Šimůnkové. O namožené svaly a regeneraci se starala fyzioterapeutka Ilona Líbalová.

Na závěr proběhlo konečné zhodnocení celého sportovního kempu. Zúčastnění se shodli, že soustředění splnilo cíle a očekávání a bylo ze strany domácích skvěle organizačně připraveno. Další dorostenecké akce budou pokračovat v příštím roce po jmenování nového realizačního týmu, na kterém bude ležet zodpovědnost za tvorbu širšího kádru dorosteneckých reprezentantů pro tyto akce. Hodnocení obou trenérů najdete v zářijovém čísle kuželkářských listů.

Datum: 29. 8. 2007 | Sekce: Reprezentace | Autor: Robin Parkan