ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start juniorské reprezentace v Olomouci

Na osmidráhové kuželně HKK Olomouc se sešli juniorští reprezentanti na dalším kontrolním startu v přípravě na MS 2008 v chorvatském Zadaru. Celá akce byla se strany pořadatele velmi dobře připravena.

Na osmidráhové kuželně Hanáckého kuželkářského klubu Olomouc se o uplynulém víkendu konal další kontrolní start juniorské reprezentace v přípravě na MS 2008 v chorvatském Zadaru. A jedna zajímavost hned na  začátek. Olomoucká osmidráha byla postavena v roce 1976 a přes ničivou povodeň v roce 2002, kdy na kuželně bylo jeden a půl metru vody, má stále původní sadurit a ten je ve velmi dobrém stavu a stále původní automaty Schmid. Je s podivem jak dobrou práci před 31 lety odvedla maďarská firma.

Cílem tohoto kontrolního startu byla snaha trenérů vidět v akci další nové tváře, které připadají v úvahu pro start na MS. Pozvánku tak dostali ještě před dorosteneckým mistrovstvím světa pozdější úspěšní reprezentanti L. Johnová, R. Navrkalová, K. Šmerdová, Z. Musilová, F. Dejda, M. Stloukal a M. Kratochvíl. Bohužel, juniorští trenéři v této snaze nenalezli podporu u trenérů dorostu, kteří jim účast na tomto kontrolním startu důrazně rozmlouvali z důvodů nutné regenerace po MS. Postupně se omluvili L. Johnová (ta i pro doléčení bolavého kolena), F. Dejda, Z. Musilová. Pozvání pak nakonec přijali jen Miloš Stloukal a Michal Kratochvíl, R. Navrkalová též nedorazila, přestože v Košicích svoji účast potvrdila. Účastníci tedy byli doplněni z řad náhradníků, zde však nemile překvapila neúčast Ivany Korcové (bez další omluvy), přestože ještě ve čtvrtek účast potvrdila.

Juniorky tedy byly na poslední chvíli doplněny o mistryni světa v tandemech v kategorii dospělých (stále však juniorku) Hanu Wiedermannovou a v části programu vypomohl i bývalý juniorský reprezentant – domácí Aleš Čapka.

Ze strany domácího oddílu bylo vše vzorně připraveno, stravování i ubytování bylo 100 metrů od kuželny, nebyly vůbec žádné ztrátové časy. Zvláštní poděkování pak patří Jar. Grulichovi (správci kuželny), Jiřímu Němcovi a Mário Hoškovi, kteří se po oba dny vzorně starali o bezchybný chod techniky, tisk výsledků a o vše, co bylo třeba.

Program KS byl beze zbytku splněn a byl docela náročný. Sraz účastníků byl v sobotu v 11.30 a po obědě všichni absolvovali první stodvacítku. Následovalo 90 minut regenerace v bazénu a večer soutěž v tandemech, kde tandemy, které se dostaly do semifinále a finále odehrály dalších 240 hodů. V neděli pak následovalo druhých ostrých 120 HS.

Trenéři sledovali hlavně způsob hry hráčů, přece jen již je konec sezóny a výkony tím byly možná i ovlivněny, přesto lze pozitivně hodnotit, že celou zátěž většina po stránce fyzické zvládla bez problémů, chybičky v herní činnosti byly ihned řešeny se snahou vše napravit. Kontrolní start tedy splnil svůj účel, byť neúčast úspěšných dorosteneckých reprezentantů byla značným nedostatkem.

Datum: 4. 6. 2007 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý