ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství České republiky dorostenců 2007

V malém městečku na severu Moravy se konal svátek všech příznivců kuželek. Sešlo se zde 36 nejlepších dorostenců ze všech koutů republiky. Mezi nimi nechyběli čtyři reprezentanti.

Kvalifikace probíhala v poklidném prostředí. Po úvodní rundě se na čelo usadil Miroslav Hubáček z Kare Luhačovic, zdárně mu sekundoval na sousední dráze Jan Sochor z Jiskry Rýmařov. Mezi ně se později vklínil Josef Bartoš z TJ Třebíč. Každý asi po takovém začátku očekával pokoření magické šestistovky. Jak odpoví reprezentanti? Na dobře připravených drahách firmy Pro-Tec se čekal velký boj. K překvapení všech vydržela první trojice od začátku až do konce kvalifikace nezměněna. Za nimi se výsledkově mačkali ostatní, mezi nejlepších šestnáct i tři reprezentanti. Před nedělí se dalo tušit dramatické finále. Minimální rozdíly dávaly naději každému finalistovi na medaili.

Brzy ráno po slavnostním zahájení, kdy zazněla česká hymna z úst zpěvačky Beáty Dostálové a po přivítání starosty města, začalo MČR dorostu pro rok 2007.

Výkony nebyly tak kvalitní jako předešlý den. Snad to bylo z důležitosti chvíle, svazujícího pocitu mít šanci na dobrý výsledek. Po polovině stále vedl – v kvalifikaci patnáctý – Radim Metelka ze Zbrojovky Vsetín. Poté zaútočili na medaile výborně hrající Miloš Stloukal z MS Brno a Jan Bergerhof ze Sokola Duchcov. Poslední čtveřice musela zahrát podobný výsledek. Nejpevnější nervy a bojovné srdce prokázal Jan Sochor z Jiskry Rýmařov.

Do poslední dráhy nebylo nic rozhodnuto o mistru ČR. Honza ukazoval přeplněné kuželně a dalším stovkám příznivců u počítače, co umí. Až předposlední hod rozhodl o jeho stříbře. Vedoucí z kvalifikace Miroslav Hubáček z Kare Luhačovic díky průměrnému výkonu ve finále bral nepopulární bramborovou medaili. Svůj den neměl vůbec Josef Bartoš z TJ Třebíče, z druhého místa kvalifikace se propadl až na 14. místo.

Napínavá podívaná skončila. Medaile byly rozdány.

Poprvé v historii se domácí pořadatelé pokusili prezentovat MČR přes internet pomocí webkamer, každý kdo k němu měl možnost se připojit, mohl sledovat celé mistrovství on-line.

Na závěr lze popřát všem účastníkům, aby to nebylo poslední MČR a všem reprezentantům hodně úspěchů na blížícím se MS v Košicích.

Datum: 9. 5. 2007 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Martin Bilíček